Multilease wereld kampioenschappen X99

Van 28 juni tot en met 4 juli 2008 vindt in Medemblik het Wereldkampioenschap X-99 plaats. De X-99 is een 10 meter zeiljacht waarvan er inmiddels al meer dan 600 zijn gebouwd, en is nog lang niet afgeschreven in het wedstrijdgebeuren. Deze door de Deense werf X-Yachts gebouwde wedstrijdboot wordt gevaren met 6 a 7 bemanningsleden en staat de bekend om het snelle karakter en sportieve klasse.

Medemblik

Eenmaal per 6 jaar wordt dit kampioenschap in Nederland gehouden, en evenals in 2002 zal vanuit Medemblik op het IJsselmeer worden gevaren. Deelname wordt voornamelijk verwacht vanuit Denemarken, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Duitsland, België en Nederland.

39 teams

Vorig jaar kwamen in Kopenhagen 39 teams in actie, ondanks de ruige weersomstandigheden werd het kampioenschap na 11 wedstrijden gewonnen door de het Duitse Team Baltic Bay Laboe, GER 408.

Per dag zullen gemiddeld 3 kortebaan wedstrijden worden gevaren voor de kust van Medemblik. Meer info en inschrijving is mogelijk via de website www.wcx99.eu of info@wcx99.eu.

Text: Namens Stichting WK Medemblik 2008
Gilbert de Dreu
Foto: Anusjka Martens

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: