Van Uden Reco Stellendam Regatta.

De wedstrijdorganisatie, Marina Stellendam is er helemaal klaar voor en de deelnemers uit Nederland, België, Engeland en Duitsland beginnen zich op te maken voor de van Uden Reco Stellendam Regatta. Verschillende teams trainden vorig weekend al voor Stellendam om het water te verkennen. Anderen waren dan weer te zien op de Oosterschelde. Het beloofd in ieder geval spannend te worden. Nadat de sponsoren zich tijdens de prijsuitreiking vorig jaar weer garant stelden om er ook in 2008 een mooi zeilfeest van te maken is de organisatie begonnen.

Nederlands kampioenschap 31.7

Vele boten en klassenorganisaties hebben zich al gemeld. Naast de IRC, ORC en eenheidsklassen heeft de wedstrijdorganisatie op veler verzoek besloten om weer een SW baan uit te leggen. De organisatie verwacht ook in de eenheidsklassen een sterke toename. Nieuw is dat de X 35 heeft zich als klassenorganisatie gemeld, net als de Beneteau 25 en de J 80. De First 31.7 zal haar Nederlands Kampioenschap varen tijdens de van Uden Reco.

Reeds ingeschreven

IRC: 26 boten
ORC: 32 boten
31.7: 12 boten, waaronder 3 Belgen.
J22: 10 boten
J80: 6 boten
Beneteau 25: 2 boten
Laser SB3: 5 boten
Maxfun 25: 15 boten
X35: 9 boten waaronder 1 Belg en 1 Engelander
X99: voorlopig 1 deelnemer
SW: 4 boten
Dat is zo voorlopig even 122 teams in Stellendam, het zal er leuk worden...

Vers aangevoerde vis

De VURSR wordt voor de vierde keer in Stellendam gehouden. Het evenement is in de jaren behoorlijk gegroeid en de organisatie verwacht voor 2008 wederom een toename van het aantal deelnemers. Ook dit jaar is de Stellendamse vissersvloot bereid om vers aangevoerde vis van een aantal kotters uit de Stellendamse buitenhaven naar de jachthaven te laten brengen. De vis wordt gebakken als de zeilers op zaterdagmiddag aan de wal komen. Verder is er op zaterdagavond een zeilersbuffet in de feesthal van Marina Stellendam en net als vorig jaar toen de band Souled Out tot in de late uurtjes doorspeelde zullen zij het feest weer muziekaal bijstaan.

WSV Helius

Connect LesonalConnect Lesonal
De wedstrijden in Stellendam worden georganiseerd in samenwerking met de WSV Helius uit Hellevoetsluis. Het comité van Helius neemt de baan voor de eenheidsklassen voor haar rekening. Om de prijsuitreiking op zondagmiddag op tijd te houden wordt gedurende het weekend arbitrage toegepast. Dat wil zeggen dat voorafgaand aan een eventuele protestbehandeling een van de leden van de jury even met de betrokkenen rond de tafel gaat zitten om aan te geven of behandeling van het protest zin heeft of niet. Aan de hand daarvan kan de zeiler dan beslissen of hij het protest al dan niet laat behandelen.

Inschrijven via de wedsite http://www.vanudenreco.nl/
Foto's Marloes van der Haagen, Quest Media

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: