De IMOCA-kalender in definitieve vorm gegoten

Open 60 Estrella DammNog niet zolang geleden sloeg het nieuws dat zowel de Transat Jacques Vabre, als de Velux 5 Oceans niet meer op de IMOCA-kalender zouden staan, in als een bom bij de Franse (en ook andere) Open-60 zeilers.
Ondertussen is er aardig wat water naar de zee gevloeid, en zijn de zaken hier en daar toch wel wat veranderd... De nieuwe IMOCA-kalender heeft enkele geliefde wedstrijden terug opgenomen.

Zo maakt de Transat Jacques Vabre zijn rentree (is eigenlijk nooit echt weggeweest), wordt er een nieuwe Round Europe Race voorzien voor september 2009 en wordt er hard gewerkt om tegen de lente van 2010 een nieuwe wedstrijd te starten op een gloednieuw parcours. Pech voor de Velux 5 Oceans: voor deze (niet-Franse...) wedstrijd is er ‘helaas’ geen plaats meer.

De wedstrijden die al definitief op de kalender staan zijn de volgende:
. de we-kunnen-er-niet-om-heen Vendée Globe 2008/2009
. de Round Britain in juni 2009
. de Round Europe Race in september 2009
. een nieuwe wedstrijd in de lente van 2010
. de Route du Rhum, november 2010
. de Barcelona World Race, met vertrek op 31 december 2010

Met wat meeval geraken de volgende wedstrijden ook op de kalender, en kunnen alle Belgische en Nederlandse IMOCA-pretendenten meteen op zoek naar de broodnodige sponsorcenten om de zeilmachine van hun dromen vorm te geven:
. de Round Britain in juni 2011
. de Round Europe Race in september 2011
. de Transat Jacques Vabre, in november 2011
. voor de lente van 2011 is men nog op zoek naar iets leuks, en er wordt gedacht aan de The Artemis Transat, op het aloude parcours Plymouth-Newport.
. de Vendee Globe 2012/2013

Zo, voor elk wat wils zouden we zeggen. De steeds talrijkere IMOCA-teams mogen de spieren al insmeren. Gelukkig is er tussen de verschillende wedstrijden ruim de tijd om eventuele brokken te lijmen, want aan het tempo dat de laatste tijd ondermeer verschillende masten braken, is een ‘petit chantier’ niet meer weg te denken uit de kalender van ieder zichzelf respecterend IMOCA-team.

http://www.imoca.org

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: