Herinnert u zich SODEB’O nog?

SodeboDe maxi-trimaran waarmee Fransman Thomas Coville eind 2007 de achtervolging had ingezet op Francis Joyon en zijn IDEC? En die ter hoogte van Zuid-Afrika de crash-box van de stuurboord-drijver was kwijtgespeeld, nadat de schipper net een nieuw 24-uurs record had neergezet?
Ja?
Wel, de boot werd niet zoals de meeste andere Franse zeilwrakken op een cargo gezet richting thuisland, maar ter plekke in Kaapstad vakkundig hersteld.

De lokale werf, eigenlijk gewoon de thuisbasis van het Zuidafrikaanse Shosholoza-team, herstelde niet alleen de stuurboord-drijver, maar plaatste ook een nieuwe neus op de bakboord-drijver, die er naar het schijnt ook slecht aan toe was.

Niet te stillen recordhonger

Vorige zondag gooide Thomas Coville dan eindelijk de trossen weer los, voor een 6800 mijl lange tocht naar New York. Hij wordt vergezeld door 4 andere doorwinterde zeilers. Samen zullen ze proberen om de maxi-trimaran binnen 3 weken af te meren in de nabijheid van het Vrijheidsbeeld, zodat Thomas Coville van daaruit bij het eerstvolgende weervenster een aanval kan wagen op het solo-zeilrecord over de Atlantische Oceaan.

Dat record 2005 (6d 4u 1m) staat sinds juli 2005 op naam van Francis Joyon... nog met zijn oude IDEC die hij 24 uur na het record op een lullige manier (in slaap gevallen...) op een Zuidbretoense rots parkeerde... Tegen het einde van het jaar wil Thomas Coville weer klaar zijn voor een nieuwe poging rond-de-wereld-in-je-eentje. Bezig baasje...

http://www.sodebo-voile.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: