BULTHAUP F18 topteam Heemskerk/Tentij imponeert op eerste F18 klassenevenement

F18 BulthaupVorig weekend 12 en 13 april werd het eerste Formule 18 klassenevenement gevaren op Muiderzand. Het bulthaup Topteam wist door vier maal een eerste plaats te noteren direct haar visitekaartje af te geven tijdens een onstuimig weekend. Zaterdag heerste er een gezonde spanning bij veel van de veertig Formule 18 zeilers. De weersvoorspellingen gaven een straffe 4/5 beaufort aan die later in de middag zou gaan afzwakken. In plaats van afzwakken trok de wind juist aan met windstoten tot wel dertig knopen.

Veel spectaculaire starts, omgeslagen boten en zelfs een serieuze aanvaring waren het gevolg. Heemskerk/Tentij pakten bij de eerste race direct de leiding maar moesten uiteindelijk de voorsprong afstaan. De resterende wedstrijden werden die zaterdag winnend afgesloten wat veel beloofde voor de zondag.

F18  duikt weg voor aanstormende concurrentF18 neemt duikZondag waren de weersomstandigheden een stuk milder. Bijna de voltallige F18 vloot meldde zich weer voor een mooie racedag. Heemskerk en Tentij wisten de ingezette koers van zaterdag te behouden, ondanks een te vroege start tijdens de tweede race. Het overall resultaat stemde zowel Heemskerk/Tentij als haar sponsors tevreden. ‘De eerste verwachtingen zijn in ieder geval waargemaakt en het ziet er allemaal veelbelovend uit’, aldus Hobie Cat Holland.

De volledige uitslag is te vinden op de website van zeilvereniging de Roerkoning (www.roerkoning.nl).

Foto's: Copyright Jasper van Staveren/SailShoot.com
www.hobiecat.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: