Nieuwe uitdaging voor Hobie Cat Nissan jeugdteam in La Rochelle

Het Nissan jeugdteam heeft haar zinnen gezet op de tweede ronde van de Franse kampioenschappen in La Rochelle. Goed gemutst zijn de twee jonge talenten, Rob Sprij (16) en Mathijs Pauli (15), donderdag op weg gegaan. De doelstellingen zijn eenvoudig: zeezeilervaring opdoen, een goede trapezebeheersing bewerkstelligen gecombineerd met een mooi eindresultaat. Het internationale deelnemersveld, voornamelijk bestaand uit Franse deelnemers, is sterk vertegenwoordigd waardoor beide heren tot het uiterste zullen moeten gaan.

‘Het zal geen eenvoudige opgave zijn, maar we verwachten absoluut goed mee te kunnen doen. Dit gebied staat bekend om haar lange golfslag en sterke wind, totaal anders in vergelijking met Sainte-Maxime afgelopen maart. Dit soort weersomstandigheden kennen we in ieder geval een stuk beter’ aldus Sprij. Voor Pauli is het overigens zijn eerste zeezeilervaring, een prima voorbereiding voor de North Sea Regatta in Scheveningen.

Sjeezen te MuiderzandSjeezen te MuiderzandVrijdag wacht deze jeugd een lange dag, van zowel de boot opbouwen als een fanatieke training. Zaterdag en zondag zullen de heren alles geven om de verwachtingen waar te maken. Voor Frankrijk is deze wedstrijd een onderdeel van de nationale kampioenschappen waar meer dan vijftig Hobie Cats aan de start zullen verschijnen.

www.hobiecat.nl
Foto’s: SailShoot.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: