Course croisière edhec

Voor het vierde jaar op rij neemt de Hogere Zeevaartschool van Antwerpen deel aan EDHEC, een zeilwedstrijd en avonturenrace voor studententeams van uiteenlopende nationaliteiten. De Hogere Zeevaartschool stuurt dit jaar één zeilteam en één loopteam. Iets meer dan 50 boten varen in dezelfde klasse, een Grand Surprise die ze terplekke huren. De GS is een zeer toegankelijke sportboot, heeft een 7\8ste tuig, assymetrische spi en komt uit de Archambault stal.

Practice Race in het water

De eerste zeildag verliep wat minder door enkele problemen met de inschrijvingen, waardoor de practice race op zaterdag niet kon worden gevaren. Een korte training op het water volgde om wat op elkaar ingespeeld te raken.

16de plek

Zondag eerste wedstrijddag en deze begon veelbelovend voor het pas samengestelde team. Enkele van hen doorwinterde (ex)wedstrijdzeilers, aangevuld met een paar gedreven jonge honden. Een goede start maar helaas was het algemene terugroep. 18 knopen was nochtans een ideaal windje. De tweede poging verliep iets minder vlot, misschien lag het aan de nr1 die vervangen was ten opzichte van vorig jaar, maar ze vonden snel vrije wind en slaagden er in een 16de plaats in de wacht te slepen.

Tweede manche

De tweede manche kwam wel heel snel en de wind was heel sterk toegenomen.. Misschien goed ook, want er waren een 8-tal boten die een bfd hadden na de zwarte vlag. Het HZS-team miste hun start maar ze lagen wel aan de goede kant van de lijn en wisten snel vrije wind te vinden, waardoor ze zich terug vochten naar een onverhoopte 6de plaats. Het Zwitserse team met ambitie, volgens het Zwitserse vrouwenteam dan (trouwens schatjes van patatjes), hadden wat meer pech en kwamen met een gehalveerde mast terug. Nachtje doorwerken en morgen weer verder met een nieuwe mast.

voorlopig nog op schema

Top 15 is de doelstelling dit jaar van de HZS en voorlopig liggen ze nog op schema.
ps: het loopteam was vandaag vierde van de 135.

Text Bram Van Der Biest

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: