Van Uden –Reco Stellendam Regatta 2008

RoarkDe 124 boten op de Haringvliet deden de Van Uden-Reco Stellendam Regatta alle eer aan door zich van hun beste kant te laten zien. Onder die 124 jachten waren er 12 First 31.7’s die het hier kwamen uitvechten om Nederlands kampioen te worden. Op zaterdag avond hadden de eerste 6 qua punten nog alle 6 de kans om te winnen en uiteraard heeft De beste gewonnen, maar daarover later meer. Verder kon je het bijna voltallige Commodores Cup Team aan het werk zien in het IRC \ ORC gebeuren.

In het totaal hebben we 6 windward leeward baantjes gevaren die voorzien waren van de nodige shiften om het veld grondig door elkaar te schudden. Het weekend begon bewolkt, koud en met een 20 knoopjes wind en eindigde in een warme, zonnige dag met een 12kn wind.

IRC 1

Het was heel spannend zeilen en de verschillen tussen de koplopers waren soms seconden. Er werd echt op het scherp van de snee gevaren en geknokt voor die eerste plaats. Roark is naar het schijnt (in de andere richting) tussen 2 boten doorgevaren. Eigenaar en stuurman Kees Kaan vroeg aan tacticus Maxim Van Pelt of het ging, en het ging, maar er was aan beide kanten nog maar plaats was voor 1 fender. De uitslagen waren buitengewoon spannend tussen Connect Lesonal en Roark maar het was uiteindelijk de Roark van Kees Kaan die met de hoofdprijs ging lopen. Winnaar 2007, Connect Lesonal van Arjen De Zeeuw, werd knap 2de voor de Eclectic van Koen Lockefeer.

Nederlands kampioen 31.7

Op een eerste plaats en zeer sterk gevaren komt de Shoebox van Sondag, gevolgd door nieuwkomer in deze klasse, maar zeker geen onbekende Christopher van den Haute (hij ruilde zijn Mumm 30 in tegen een 31.7) met zijn Shark en op een derde plaats treffen we Jan De Wandelaar aan van J.A.J. Broere.

ORC 1

De eerste plaats in ORC 1 ging naar de Weerga (IMX 40), het zilver was voor de Stella Maris (Salona 45)en het brons ging naar de Madness (GS45).

De resultaten

Voor de overige resultaten ging het wedstrijdcomité me zondagavond een uitslag doormailen, maar die hebben we nog niet doorgekregen.

Protesten

Een aantal aanvaringen zorgde voor vervelende verzekering kwesties en de nodige protesten. Niemand komt uiteraard naar een evenement als dit met de bedoeling om letterlijk tegen andere boten te gaan varen. De meeste onenigheden werden dan ook later op de avond tussen pot en pint opgelost.

Commodores Cup Team

Op 1 boot na was het volledige Nederlandse Commodores Cup Team hier in Stellendam aanwezig. De condities waren perfect om al eens af te tasten wat de anderen in hun mars hadden. De teams zullen bestaan uit de volgende boten:
Checkmate (Swan 45), Connect Lesonal (Synergia 40) en de Slainte (Salona 37)
Roark (GS 43), Holmatro ING RE (Swan 42) en Rosetta (Dehler 34JV)
Daikin Airco (Ker 11.3), Weerga (King 40) en een Dehler 34 (waarvan de naam me ontschiet)

Lingerie setje

Van de Van Uden-Reco Stellendam Regatta kan weer eens gezegd worden dat het één van de beste zeil evenementen van de Benelux is (voor zover er in Luxemburg gezeild wordt uiteraard). De starten waren ok, de banen lagen goed, protesten zijn correct behandeld geweest en de aftersail was ook in orde. Toch een kleine anekdote betreffende de douches… Als je niet voor 7u aan de douches bent moet je aanschuiven en je beurt afwachten. Het zelfde gebeurde ook iemand van onze bemanning die me wist te zeggen dat het mat glas niet veel te verbergen had. Een hele rij mannen stond aan te schuiven en te kijken hoe een (volgens ons bemanningslid) toch wel sexy gevormde dame haar lingerie setje aan het aantrekken was. Het was opmerkelijk dat er een paar douches vrij bleken te zijn, zonder dat iemand het door had…

NSR

Het volgende event op de agenda van vele is de ABN AMRO North Sea Regatta. Op dinsdag avond 29 april start de Vuurschepen Race uit Scheveningen naar Harwich welke ongeveer 110nm zal zijn. Vrijdag 2 mei in de North Sea Race, starten ze dan terug richting Nederland om ongeveer 185nm af te leggen. Gevolgd door de gekende 4 daagse inshore races het weekend erop.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: