Alle wedstrijden van dinsdag 22 april in Hyères afgelast

Broers Coster 470-klasseVanwege de extreem harde wind zijn alle wedstrijden van de Olympische zeilweek in Hyères, die voor 22 april gepland stonden, afgelast.
Het is bijna traditie dat tijdens dit Zuid-Franse zeilevenement de beruchte mistralwind zijn kop opsteekt en het zeilfeest verstoord.
De voorspelling is dat de wind morgen afneemt en dat de serie voortgezet kan worden.

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hadden geluk. Want hun boot werd nog gerepareerd en ze konden op 22 april niet aan de start verschijnen. “Hebben wij even mazzel,” zei Marcelien de Koning vanachter haar laptop. “Daniel Smith, onze materiaalspecialist, is met de boot bezig om het roer te repareren. Morgen zijn we weer van de partij.”

470 klasse in ruige omstandigheden470 klasse in ruige omstandighedenSven en Kalle Coster werden met 75 andere teams in de 470 mannen klasse wel het water opgestuurd. Maar het wedstrijd comité was daarmee iets te optimistisch. In de stormachtige condities sloegen vele boten om en werd het meer een wedstrijd om te overleven. Het comité brak de wedstrijd halverwege af en stuurde de 470 zeilers naar de veilige haven.

Tijdens de eerste drie dagen van een Olympisch voorbereidingsevenement worden de voorrondes gezeild. Vanaf morgen, woensdag 23 april, beginnen de finale rondes. Dat betekent dat de grote deelnemersvelden zoals de 470 heren, RS:X Windsurfer, Laser en Laser Radiaal (vrouwen) naar resultaat worden opgesplitst in een Goud-, Zilver- en soms Bronsvloot. De scores van de vier tot nu toe gezeilde wedstrijden zijn daarvoor voldoende. De vloten in de overige klassen zijn niet zo groot dat opsplitsing noodzakelijk is.

Alle leden van de Delta Lloyd kernploeg en de Nederlanders die zich nog willen kwalificeren zitten in deze ‘Goldfleets’. Vrijdag volgt dan de ontknoping voor de beste tien zeilers per klasse in de beslissende Medal race.

Website evenement: http://sof.ffvoile.net
Foto’s: Richard Langdon/Ocean Images en Franck Socha

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: