Eerste progressie Hobie Cat Nissan jeugdteam zichtbaar in La Rochelle

Sprij & PauliTijdens het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 april verbleef het Hobie Cat Nissan jeugdteam in de Franse wateren van La Rochelle. Onder zonnige weersomstandigheden met een matige wind kon het dit jaar nieuw gevormde team, bestaande uit de Nederlandse youngsters Rob Sprij (16) en Mathijs Pauli (15), laten zien hoe ze zich nu al in het wedstrijdveld weten te houden. En ze deden het lang niet slecht.

In de eerste race wisten ze zich als enige Nederlandse team direct te profileren. Een mooie start met dito kruisrak zorgde voor een mooie uitgangspositie bij de bovenwindse boei. Onder spi wisten beide heren vervolgens als derde de benedenwindse boei te ronden. Een ongelukkige keuze bij de gate werd direct afgestraft waardoor het team up-wind op een twaalfde plaats aankwam. Tijdens het laatste spirak werd dankzij tactiek de race op een negende plaats beslist.

Hobie Cat veldHobie Cat veld“We weten nu beter waar we staan, deze negende plaats is voor ons én de sponsor een goede indicatie. We gaan proberen deze lijn vast te houden tijdens de komende races, de potentie is absoluut aanwezig!”, aldus Sprij. Ook Hobie Cat Holland kijkt tevreden terug op het weekend. “Als de jongens deze lijn doorzetten dan varen ze eind dit seizoen misschien wel vooraan, ze hebben er dit weekend in ieder geval al een beetje van kunnen proeven”, aldus Sander de Boer.

Overall wist het Nissan team als negentiende te eindigen tussen de zesendertig verschenen Hobie 16 Spi’s. De volledige uitslag is opvraagbaar via de website van Hobie Cat France.

Het podium zag er als volgt uit:
1. Bader/Souquet
2. Monier/Vachee
3. Ribot/Mayet

19. Sprij/Pauli

www.hobiecat.nl
Foto’s: Dave Fletcher

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: