Zeiljacht in één week 3 keer gered in de Solent

Humbug gesleeptHampshire, Engeland. De reddingsdiensten van een Hampshire lifeboat station werden in één week tijd 3 keer opgeroepen door eenzelfde zeiljacht. De bemanning aan boord het zeiljachtje HUMBUG kwam telkens in problemen in de Solent wateren. Een eerste keer hadden ze motorpech, waardoor de stroming hen dreigde aan de grond te zetten. Toen de reddingsdiensten aankwamen, had een ander jacht al assistentie verleend en hen op sleeptouw genomen richting de haven van Haslar.

De Gosport an Fareham Inshore Rescue Service werd enkele dagen later een tweede maal gealarmeerd door hetzelfde zeiljacht, toen dit werd overvallen door een heuse sneeuwstorm. Ze waren uitgevaren bij mooi weer toen de storm hen enkele uren later verraste. De zichtbaarheid was op dat moment dusdanig slecht, en weerom weigerden beide motoren dienst, zodat alweer een noodsignaal werd uitgezonden. De reddingsboot bracht hen terug naar Haslar.

Nog een paar dagen later. Een prachtige zonnige dag, met weliswaar een stevige bries. Er werd aan boord van HUMBUG besloten om de reis naar Southampton toch maar weer aan te vatten. De wind wakkerde echter stevig aan en na een paar uur zeilen brak een heuse squall de 21 voet lange houten mast. De reddingsboot bracht hen nog maar eens terug naar de voor hen ondertussen bekende haven.

Het moet gezegd, ze hadden geen geluk met het weer. Of moeten we spreken van pech, slechte voorbereiding, onkunde, …? Er is in Engeland ondertussen een heuse discussie op gang gekomen. Vinden we dat dergelijke reddingsoperaties uit eigen zak moeten worden betaald of dat iedereen in problemen, door wat dan ook, moet kunnen rekenen op gratis hulp?

Bron: www.thisishampshire.net
Discuteer mee op:
/forum/viewtopic.php?t=3812

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: