Cagliari RC 44 Cup: 3 leiders na dag 1

team HiroshiCagliari, Italië, 23 april 2008. Met 4 overwinningen en 1 verlies leiden Team Banco Espirito Santo, BMW Oracle Racing en Ceeref het match racing evenement van de Cagliari RC 44 Cup. Met de wind tot 25 knopen sterk en onder een stralende zon was het gewoonweg een schitterende zeildag in Italië. De 10 deelnemende RC 44’s zeilden surfend de golven af en waren aan de finish slechts gescheiden door een handvol seconden.

Zo zag er inderdaad de eerste dag uit in Cagliari. De 10 boten, met merendeels professionele schippers aan boord, brachten in 21 matches een schitterende show op de kustwaters van Cagliari en in de best mogelijke condities. Leider na dag één is Larry Ellison met zijn BMW Oracle Racing crew. Zij verloren slechts één wedstrijd, tegen de Kroaten van Cro-A-Sail, en dat met slechts één luttele seconde aan de finish.

BMW OracleBMW OracleAan het einde van race dag 1 staan dus 3 teams met gelijke punten aan de leiding in het voorlopige klassement.

Larry Ellion’s team staan echter op nummer 1 omdat zij gewonnen hebben tegen hun directe opponenten.
Er zijn nog 5 wedstrijden te varen voor elk team, zodat het nog steeds een open strijd blijft voor de eindoverwinning.

Match-race,
voorlopig klassement na dag 1:
1) BMW ORACLE Racing, Larry Ellison, 4/1 - 4 ptn
2) Team Ceeref, James Spithill, 4/1 - 4 ptn
3) Team Banco Espirito Santo, Ben Ainslie, 4/1 - 4 ptn
4) Team Aqua, Cameron Appleton 3/2 - 3 ptn
5) Cro-A-Sail, Morten Henrikson, 3/2 - 3 ptn
6) Team Hiroshi - Città di Milano, Sébastien Col 3/2 - 2 ptn (1 penalty)
7) Team Beecom, Jesper Radich 1/3 – 1 ptn
8) Mascalzone Latino, Jes Gram Hansen 0/3 – 0 ptn
9) Sea Dubai, Markus Wieser 0/4 – 0 ptn
10) Team Organika, Mateusz Kusznierewicz 0/5 – 0 ptn

Website klasse: www.rc44.com
Foto’s: Gilles Martin-Raget

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: