Goede zaken voor Nederlandse Hobie Cat teams op Muiderzand

Heemskerk-TentijZondag 20 april werd de derde race van de voorjaarsbokaal op een zonovergoten Muiderzand gevaren. Dit weekend kende geen onstuimige weersomstandigheden waardoor de verschillende catamarans ruim vertegenwoordigd waren. Goede zaken dit keer voor het Nissan team van Gerhard van Geest en Sander de Boer. Met een vierde plaats als beste resultaat die dag wisten zij zich overall naar een zevende plaats in het klassement op te klimmen.

Het Wepro team van Oscar Zeekant met nieuwe fokkemaat Wybe Schuitema hadden minder geluk. Een achtste plaats was het hoogste haalbare die dag. Door de goede prestaties de weken ervoor staan zij nog op een prima overall derde plaats met een gelijk aantal punten als de overall nummer twee.

Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij hebben wederom laten zien hoe goed zij zich voelen op hun imposante Bulthaup Hobie Tiger. De zes overwinningen die zij inmiddels geboekt hebben zorgt voor een riante voorsprong in het klassement. Dat zij deze plaats nog uit handen zullen geven is niet waarschijnlijk. Aankomend weekend zal de strijd worden beslecht.

Wepro en Nissan in duelWepro en Nissan in duelDeze racedag was ook het debuut van het nieuwe Bulthaup jeugdteam met Jorden Veenman en Mischa de Munck. Bijna alle wedstrijden wisten ze met hun eigen zwarte Hobie Tiger in de top 10 te eindigen. "De jongens zijn goed op weg, Mischa Heemskerk leert ze sinds dit seizoen de fijne kneepjes van het catamaranzeilen, zowel op tactisch als technisch vlak. De jongens zie je wekelijks gewoon groeien!, aldus een tevreden Hobie Cat Nederland. Aankomend weekend zullen Kathelijn de Bruijne en Bart van Rijs hun nieuwe Bulthaup Tiger ook aan het wedstrijdveld voorstellen.

De volledige uitslag is te vinden op de website van zeilvereniging de Roerkoning (http://ourworld.compuserve.nl/_ht_a/roerkoning/2008/ke_april08.htm).

www.hobiecat.nl
foto’s: SailShoot.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: