Y-Toren Race

SlainteNa het succes van de Van Uden Reco Stellendam Regatta hadden we het genoegen, om weer van een leuke en zeer goed georganiseerde wedstrijd te mogen genieten waar 62 boten het beste van zichzelf gaven. Het weer liet zich van zijn beste kant zien met zaterdag een 10 tal knoopjes wind, zon en toch wel een aannemelijke temperatuur waarbij net in short en T-shirt zeilen mogelijk was. Zondag dan, begon met hetzelfde weer als zaterdag, maar de druk nam net als de temperatuur iets toe tot een 14-15kn in de laatste reeks waardoor de iets zwaardere schepen zich vooraan in het veld lieten zien.

Vloeken aan de benedenton

Voor de meeste boten was dit een mooie voorbereiding op de NSR. Korte windward-leeward baantjes met spreadermark bovenaan en gate onderaan, kort op elkaar volgende starten, de nodige shiften die het veld wat door elkaar gooiden en het nodige gevloek aan de beneden ton.

Caraibische vakantie

Op zaterdag avond werden zeilers en vrienden een eigenlijk wel lekkere Barbie (BBQ) voorgeschoteld door een paar Surinamiërs die me het gevoel gaven dat ze in een soort Caribische vakantie verkeerden. Waardoor wij eveneens het gevoel hadden op vakantie te zijn.

ORC 1&2

In de ORC 1 & 2 klasse werd het complete weekend gedomineerd door de Salona 37 Slainte van Frank Policky met het Clubracer zeilteam. Ze werden tactisch bijgestaan door Jur Gaarland en het grootzeil werd gedeeld door Froukje van der Werff en Jeroen van der Velden. De enige 2 keren dat ze geen paaltje vaarden was toen ze te vroeg starten en terug draaiden en 3 de werden en op zondag ook te vroeg starten en niet terug draaiden (OCS). 2de werd de Rosetta from the Rocks van R.M. Crul voor de Split Image van D. de Graaf. Eigenlijk zijn ze gedeeld 2de, want ze hebben beide 25pts.

ORC 3,4 en 5

ORC 3, 4 en 5 wordt gewonnen door de 31.7 Distinction van M.W. de Koo waar blijkbaar wat Daikin Airko ervaring aan boord was in de vorm van mister Closen. De Cool Red van C. Kool werd 2de op 3 punten van Distinction en op een 3de plaats vinden we de Gemene Deler (Dehler 34) van J.E. Norg.

FF65

In de FF 65 klasse gaat de eer naar FF65 van Bluff. E.de Leeuw werd 2de met zijn Stefke voor de Tenderfoot van J. de Ridder.

Pion klasse

In de Pionklasse, die één van de oudste eenheidsklasse van Nederland blijkt te zijn wat betreft jachtjes werd de eerste plaats gehaald door R. A. Kooke op de Blue Temptetion. Ze vaarden niet de meeste paaltjes, maar hun slechtste resultaat was een 3de plek. De Fortune van R.A. de Groot werd 2de voor A.P. Brouwer op Bonziani.

X-99 klasse

B.J. Biesheuvel liet zien dat hij hier met zijn X-99 Fiqas de sterkste was door 6 paaltjes te varen en een 2 als aftrek te hebben. De Fenix van J. Oosterwijk werd knap 2de voor F. Franken met zijn Teamwork. Voor hen was dit een perfecte training voor het aankomende wereld kampioenschap.

SW klasse

In de SW klasse was het gehele veld zeker van een top 3 plaats in het klassement. Op de eerste plaats vinden we Ronald van der Staal met zijn Robber en op de 2de plaats Jan Stolp met zijn Corabia.

Wij hebben in ieder geval beloofd om er volgend jaar weer bij te zijn. Voor de volledige uitslag kan u steeds terecht op de site van Zeilvereniging het Y http://www.zvhety.nl/index.php?id=511

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: