ABN AMRO North Sea Regatta

De Scheveningse haven begint zich langzaam weer te vullen. Morgen om 19.00 uur klinkt het officiële startsein van de ABN AMRO North Sea Regatta 2008.
Daarmee begint tevens de 110 mijl lange Vuurschepenrace naar Harwich.Op alle boten zijn crewleden bezig met een lijstje om alles in orde te krijgen. Er moet een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij de EHBO doos, waar haal ik die nu nog vandaan? hoor ik iemand zeggen. De apotheker weet daar wel raad mee...

Weer een ruige overtocht?

Volgens de laatste KNMI-weerberichten belooft het een ruige overtocht te worden, want de wind wakkert langs de westkust behoorlijk aan. De Roark van Kees Kaan en Geert de Krom had vorige week Annette Posthumus van de Volkskrant aan boord. Zij maakte een mooie clip om de NSR aan te kondigen op www.vk.tv. RTV West gaat een 40 minuten durende special over de gehele regatta maken.

Om de offshores pakkend in beeld te brengen, roept de redactie alle deelnemers op om eigen beeldmateriaal aan te leveren.

Roark weer favoriet

De Roark won in 2007 de beide offshores en vervolgens ook het totaalklassement in de IRC 1 en ORC 1. Vorig weekend pakte het team alvast de zege in de vanUden Reco Stellendam Regatta. Ze zijn dus op dreef en gaan in Scheveningen als favoriet van start. Om de videoclip van de Volkskrant te bekijken, surf naar
http://www.vk.tv/video/531396/geoliede-machine-favoriet-bij-zeilregatta….

Breng je eigen race in beeld.

SjambokSjambokOm de verslaggeving over de Vuurschepenrace en de North Sea Race zo boeiend mogelijk te maken, kunnen we jullie medewerking goed gebruiken. Wij zijn er immers niet bij als jullie 's nachts koud, nat en misschien wel zeeziek op het dek tegen de elementen aan het vechten zijn. Of als jullie surfend over de golven een recordsnelheid klokken. Of als de euforie groot is omdat jullie navigator een briljante beslissing heeft genomen, waardoor jullie naar voren zijn geschoven. Of gewoon als jullie even lekker bijkomen in de kooi. RTV West zal een sprekende compilatie van het aangeleverde materiaal maken en in de special verwerken.

Mooie beelden

Wie mooie beelden heeft geschoten, kan die na de finish van de North Sea Race bij het regattacentrum in het havenkantoor inleveren. Je krijgt het materiaal uiteraard terug. Dat zal tijdens het Pinksterweekend zijn en daarover informeren we later.

Strenge keuringen

De keuringsteams zijn vandaag de laatste boten aan het bezoeken. Zoals nu de stand is, gaan er exact 50 schepen naar Harwich. De teller liep op tot bijna 60 schepen, maar een aantal bemanningen heeft de boot niet op tijd klaar voor de oversteek.

Veel succes

Veel succes met de voorbereidingen. Van start en verloop van de wedstrijden zullen wij zoveel mogelijk verslag doen. Ook filmbeelden worden snel worden geplaatst op de website.

Met zeilersgroet, mede namens het organiserend comite en het bestuur van Jachtclub Scheveningen,

Text: Frans Sluyters

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: