Formule 18 voorjaarsbokaal gaat mee naar Noordwijk

Heemskerk & TentijNet als tijdens de voorgaande weekenden heerste er ook op zondag 27 april weer een gezonde spanning op het catamaranstrand van Muiderzand. Genietend van fantastische zeilcondities hebben Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij met hun zwarte Bulthaup Hobie Tiger de maximale score weten te behalen en hebben zo de prestigieuze voorjaarsbokaal mee naar Noordwijk kunnen nemen. Vier weken lang hebben zij, net als de ruim zeventig overige deelnemers, alles gegeven om zo hoog mogelijk te eindigen.

Na aftrek van twee 2e plaatsen hebben zij over alle weekenden in totaal acht keer een 1e plaats op weten te eisen.

Bulthaup Hobie TigerBulthaup Hobie Tiger"Met deze voorjaarsbokaal zijn we enorm blij. De jongens hebben top gevaren en nu kijken hoe ze het in Carnac en Scheveningen doen, maar daar hebben we het volste vertrouwen in, aldus Hobie Cat Holland. Zowel de zeilers als Hobie Cat Holland kijken uit naar de aankomende evenementen. Eerst zal dit weekend, met maar liefst zes teams, Eurocat in Carnac Frankrijk worden gevaren wat door de deelnemers regelmatig als ‘het Franse rondje van Texel’ betiteld wordt. In 2007 wist Mischa Heemskerk hier zelfs overall winnaar te worden.

Nieuwkomer Wybe Schuitema kijkt samen met Oscar Zeekant tevreden terug op een mooie start van het seizoen. Schuitema is sinds het 3e raceweekend de nieuwe fokkemaat van Zeekant in het Weproteam, voorheen bemande Pieter Oskam deze positie. Beide zeilers hebben met een 5e plaats overall in de pocket een voldaan gevoel, zeker gezien het korte tijdsbestek wat ze hadden om op elkaar ingespeeld te raken.

Trotste overwinnaarsTrotste overwinnaarsOrganisator ‘de Roerkoning’ heeft er een aantal drukke en hectische weekenden op zitten maar kan tevreden terugkijken op een gezellig maar zeker ook spectaculaire aprilmaand, net als vaste gastheer Sail-Today.

Uitslag:
1)Heemskerk/Tentij 8 punten
2)S. Larsen/van Helden 23 punten
3)G. Larsen/Dubbeldam 25 punten
4)van der Meulen/Knol 32 punten
5)Zeekant/Schuitema 37 punten

De volledige uitslag is te vinden op de website van zeilvereniging de Roerkoning (http://ourworld.compuserve.nl/_ht_a/roerkoning/2008/ke_april08.htm)

www.hobiecat.nl
Fotografie: SailShoot.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: