Multihull en Skiff krijgen misschien tweede Olympische kans van ISAF

Tornado catamaranJe had ernstige Olympische plannen tegen 2012 en je hebt bijgevolg jouw Tornado maar te koop gezet?
Wacht dan toch nog maar even om te verkopen, want het uitvoerend bestuur van de ISAF heeft zopas een nieuw overleg gepland, waarin het 2012 Olympisch evenement terug op de agenda komt. Er is een voorstel om tijdens dit overleg, de beslissingen die werden gemaakt in november 2007 over de Spelen van 2012 te bevestigen, en dit door middel van eenvoudige meerderheidsstemming.

Wat houdt dit nu juist in? In het geval de raad stemt om de beslissing van november 2007 niet te bevestigen, er nog twee gescheiden stemmingen volgen. In een eerste stemming zal men de leden van de raad vragen of de geselecteerde Olympische evenementen voor de mannen moet worden veranderd. Hiervoor is volgens Reglement 16.1.3 (a) een twee derde meerderheid nodig.

De tweede stemming behandelt op gelijkaardige manier de geselecteerde Olympische evenementen voor de vrouwen. Wanneer de nodige twee derde meerderheid wordt behaald, zal er in november 2008 een nieuwe lijst van Olympische evenementen voor 2012 worden bepaald, in overeenstemming met Reglement 1.

De reden voor dit nieuwe overleg moet worden gezocht bij de luide polemiek die ontstond na de beslissingen van de raad in november 2007. En verder waren er verzoekschriften van maar liefst 15 MNAssociations en 2 Class Associations ingediend. Op deze manier zal er een einde komen aan alle opmerkingen die wereldwijd werden gemaakt omtrent de beslissingen genomen door de raad.

Zo zie je maar dat petities soms toch voor beweging kunnen zorgen!

Bron: http://sailjuiceblog.com
Foto: Qingdao/Olivier Backes & Paul-Ambroise Sevestre

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: