Cagliari Cup - RC44 Championship Tour 2008: sterren op de watervloer

RC44 Match Race DubaiGeorganiseerd door de Yacht Club Cagliari op Sardinië, Italië, lijkt het tweede evenement van de RC 44 Championship Tour 2008 veelbelovend te gaan worden. Met reeds 10 ingeschreven one design RC 44’s en bijhorende eerste klas wedstrijdzeilers zullen de toeschouwers duimen en vingers kunnen aflikken. Het gebeurt immers niet elke dag dat Ben Ainslie, James Spithill, Russell Coutts, Sébastien Col, Cameron Appleton en menig ander schoon volk elkaar op het water bekampen met identieke wapens.

De Cagliari Cup gaat op 23 april van start met een match racing evenement. Na een echte ‘round robin’ zijn het de teameigenaars die de helmstok in de handen geduwd krijgen, om gedurende drie dagen hun dure speeltjes met succes door de vloot races te sturen. Dan volgt een kust race, de DHL Trophy, die de zeilbolides rond de Golf van Salinas moet brengen. De punten van deze regatta zullen meetellen in de rangschikking van de vloot races.

Vloot race te DubaiVloot race te DubaiTeam Hiroshi – Città di Milano staat na het eerste evenement te Dubai aan de leiding in de Championship Tour. Zij mogen zich aan sterke oppositie verwachten in het zonnige Sardinië. Team’s als Mascalzone Latino (van Vincenzo Onorato), Team Ceeref (met James Spithill) of P-18 (met Russell Coutts aan boord) zullen allen present zijn. En ook de winnaars van de 2007 Championship Tour, Chris Bake en Cameron Appleton met team Aqua zullen van de partij zijn en ongetwijfeld op wraak zinnen na hun teleurstellende resultaten in Dubai.

Deelnemende teams:

(team – eigenaar – profzeiler aan boord)
Team Hiroshi-Città di Milano – Armando Giulietti – Sébastien Col
Team Omega – Patrick de Barros – Ben Ainslie
Team Aqua – Chris Bake – Cameron Appleton
Team Ceeref – Igor Lah – James Spithill
Cro-A-Sail – Miroslav Reljanovic – Morten Henrikson
Sea Dubai–DIMC – Markus Wieser
Team Beecom – Isao Mita – Kevin Harrap
P-18 – Russell Coutts
Team Organika – Maciej Nawrocki – Mateusz Kusznierewicz
Mascalzone Latino – Vincenzo Onorato – Jes Gram Hansen

Info: www.rc44.com
Foto’s: Jacques Vapillon

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: