Prachtige finale Goofies 2007-2008

Voor de winterzeilers van Colijnsplaat in alle verschillende klassen was het in deze laatste Goofies wedstrijd van 2007-2008, vandaag toch nog echt knokken om de winnende plaatsen te behalen. Theoretisch hadden in toch wel elke klasse nog meerdere zeilers kans op één van de ereplaatsen als er vandaag gewonnen zou worden. De grote kanshebbers gingen dan ook scherp maar juist van start. Het was bij vele een kwestie van meters en soms zelfs van centimeters tussen een wereldstart voor een goede… en een wereldstraf voor een te vroege start. Zij die thuis bleven hebben een mooie zeildag gemist.

Aan de wind en voor de wind

Start ORC 1Start ORC 1Een sterke wind uit de goede richting maakte dat er een perfecte baan kon worden uitgezet met zowel mooie (aandewindse) kruisrakken als voor de windse spinakker koersen.

Bootsnelheid en tactiek bepaalden dan ook de uitslag. Ook wat het weer betreft, viel er niet te klagen. Na een eerste buitje bleef het verder droog en echt vervelend koud werd het ook pas na de binnenkomst van de boten.

Totaal van 133 boten

In het seizoen 2007-2008 hebben in totaal 133 boten met hun schipper en bemanning aan één of meer van de Goofies zeilraces meegedaan. Gedurende het hele winter seizoen hebben de zeilers geweldig geluk gehad met het weer: Ook in de stormachtigste weekends viel er elke keer weer net een “gaatje” waarin er met goede wind kon worden gezeild.

Bij de huldiging werden de overall winnaars door de drie (nep) goofen letterlijk in hun prijs, “de overall”, gehesen.


Volgende Goofies 4oktober 2008!

De volgende Goofies wedstrijden worden gehouden op 4 oktober 2008 voor het winter seizoen 2008-2009.

De dag uitslag per klasse

Uitslagen Goofies maart 2008.

Bij de ORC-CLUB 1 boten won schipper Ralph Berkmans uit Antwerpen met de Argenta voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de Stortemelk en John den Engelsman uit Almere met de Change of Course die derde werd.

Bij de ORC-CLUB 2 boten was de eerste plaats voor Het ClubRacer zeilteam en Ice uit Antwerpen met de SLAINTE voor Johan Bol uit Goes met de A BOEN en Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V die derde werd.

Bij de ORC-CLUB 3-5 boten won Niek Spiljard uit Middelburg met zijn boot de VANILLA(X-332) voor Hans de Jager uit Wolphaartsdijk met de CHASSEUR (First 31.7) en Henk van Zweden met de BEAU BATEAU (First 300 spirit) die derde werd.

Bij de ongemeten boten langer dan 10 meter won Mark Drontman uit Vucht met de HAWK voor Patrick de Cort uit Brecht (B) met de SANKA en Philip de Cort uit Heniksem (B) met de ASTRIX die derde werd.

Bij de ongemeten boten korter dan 10 meter won Wim Driessens uit Oelegem Ranst (B) met de BOLDERIK voor Schipper L Schipper uit Goes met de DAME DE MEUSE voor het jacht TISSUM van schipper M Geerling uit Amsterdam

Voor de totaal uitslagen heeft dit de volgende gevolgen:

Einduitslag Goofies 2007-2008.

ORC 1

1e ARGENTA met schipper Ralph Berkmans uit Antwerpen (B)(Goud voor de “zilver”)
2e STORTEMELK met schipper Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam.
3e CHECKMATE met schipper Peter de Ridder uit Gorkum

ORC 2

1e A BOEN met schipper Johan Bol uit Goes
2e SLAINTE met schipper Eddy Lekens (Ice) uit Antwepen(B) en het ClubRacer zeilteam.
3e SWITCH met schipper Kees Meijer uit Waalre

ORC 3-5

1e VANILLA van schipper Niek Spiljard uit Middelburg
2e BEAU BATEAU van schipper Henk van Zweden uit Middelburg
3e CHASSEUR met schipper Hans de Jager uit Wolphaartsdijk

Ongemeten groter dan 10 meter:

1e HAWK met schipper Mark Drontman uit Vucht.
2e SLOW MOTION met schipper Derk Izaks uit den Haag.
3e GREYHOUND met schipper Kees van Son uit Voorburg.

Ongemeten kleiner dan 10 meter:

1e BOLDERIK met schipper Wim Driessens uit Oelegem Ranst (B)
2e DAME DE MEUSE met schipper Leo Schipper uit Goes
3e LECAS met schipper C Declerq uit Merksem (B)

Geschreven door Kees van der Vaart
Foto's Kees van der Vaart en Fokko Kooij

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: