Winterwedstrijd WSV De Biesbosch: WYNBERN winnaar inhaal-zeilwedstrijd

Op 30 maart kwamen de deelnemers van de winterzeilwedstrijden voor de laatste keer dit seizoen op de Amer in actie. Sjaals, warme mutsen en thermische kledij bleken niet overbodig te zijn in deze Arctische temperaturen. In een toch wel zeer spannende inhaalrace van formaat, werden de schepen op volgorde van handicap, en op vooraf berekende tijden tussen 11:00 uur en 12:15 uur op weg gestuurd. Wie om 15:00 uur iedereen achter zich zou weten te houden zou zich met trots de winnaar van deze inhaalrace mogen noemen.

Stevige Zuidenwind

Met een stevige zuidenwind en de nodige vlagen en regen gingen de schepen de strijd met elkaar aan.BM2BM2Vanaf de start bij WSV De Biesbosch ging het stroomopwaarts naar de rode ton BM2 op Bergsche Maas.
Van daaruit moest koers gezet worden naar de grote boei A9 op de Amer.

Kantje stroom

Door elkaar de wind uit de zeilen te nemen, slim langs het kantje tegen de stroom in te zeilen en constant de zeilstand aan te passen was het mogelijk op de ene concurrent in te lopen en de ander voor te blijven.

De Wynbern

Met nog een klein uur te zeilen wist de Wynbern van Michiel Eijsink (Made) met zijn bemanning Martin Veerdig (Reeuwijk), Rowena van der Maat (Reeuwijk) en Arnoud van der Reest (Dordrecht), haar laatste directe tegenstander achter zich te laten.

Verbeten strijd

Achter hen werd een verbeten strijd geleverd, maar slaagde geen van de zeilers er in de Wynbern bij te halen. Om 15:00 uur kon er opgelucht adem gehaald worden en mochten schipper en bemanning van de Wynbern zich winnaar noemen van de inhaalrace 2007-2008.
Op de tweede en derde plaats eindigde Schienvat (Wieke van der Beemt) en Big Beast (Marc Sluimer).

Ingezonden door Michiel Eijsink
Foto's Danny Meeuwessen en Michiel Bastianen

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: