Wereldkampioenschappen Star gaan vrijdag 11 april van start in Miami

Star olympische kielbootAanstaande vrijdag zal het eerste startschot klinken voor de wereldkampioenschappen Star. Deze worden van 7 tot 18 april gehouden te Miami, Florida.
Een record aantal deelnemers uit 32 landen zal meedoen aan dit WK. Hoewel er erg veel Star wordt gevaren in Miami, onder andere in de Bacardi-cup, is het voor het eerst dat het WK hier wordt georganiseerd door de Coral Reef Yacht Club.

Veel van de aanwezige teams zullen present zijn op de Olympische spelen in Peking. Maar er zullen ook nog veel deelnemers knokken voor een plaats, want er zijn nog vier plaatsen te vergeven.

Ook de Nederlandse delegatie zal strijden voor een plek. Nederland wordt vertegenwoordigd door twee teams. Het duo Sjaak Haakman / Wietze Zetzema en het duo Sander Jorissen/ Erik Veldhuizen, hebben hard getraind en lijken in vorm te zijn.

Haakman heeft in vele boten gevaren, onder andere in de Finn, Flying Dutchman, Laser. Met resultaten op wereldkampioenschappen zo ergens tussen de 20e en de 4e plaats (in de Laser, 1980). Zetzema heeft recentelijk nog een campagne gevoerd voor selectie in de Finnklasse, waarbij hij heel dicht tegen selectie aan zat.

Sander Jorissen is een sympathieke reus die al weer enige tijd in de Star vaart. Behalve in de Star vaart hij in de Max Fun, waar hij een abonnement lijkt te hebben op de top 5. Erik Veldhuizen is crew bij Jorissen en vaart al weer enige tijd Star, met goede resultaten op de meest recentelijke Bacardi Cup.

De komende dagen zullen de boten worden gemeten en kunnen de heren nog een aantal practice races worden gevaren. Op de site van de Starklasse en op Clubracer zullen wij, vanaf vrijdag, dagelijks verslag doen van de wedstrijden.

http://www.starklasse.nl
http://www.starworlds2008.com
Foto: Marco Oquendo (Bacardi Cup)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: