Belgen domineren 40e Wiibroe Cup Snipe in Denemarken

Dit weekend werd in het Deense Espergaerde de 40e Wiibroe Cup gevaren. Deze race is de eerste grote afspraak voor de Snipe klasse in het Noorden van Europa. Dit is een eerste grote krachtmeting tussen de top teams waar men al een indruk kan krijgen voor het WK Masters in Malmo. Al jaren komen alle Scandinavische teams in grote getale af naar het kleine dorp nabij Kopenhagen om voor de Cup te strijden.

In prachtig weer 7 reeksen in 3 dagen varen

54 boten uit 5 landen (DEN, NOR, SWE, GBR, BEL) verschenen aan de start, waaronder 7 uit België.
Er werden onder schitterende omstandigheden 7 reeksen gevaren op 3 dagen. 's ochtends was het windstil, maar door het prachtige weer kwam er rond 13u een mooi medium zeebriesje opzetten.

Vocht inname is belangrijk bij warm weer zegt Manu altijd...Vocht inname is héél belangrijk bij warm weer zegt Manu altijd...Vanaf de eerste reeks werd de toon gezet door de Belgen met 3 plaatsen bij de eerste 4. Jan Peeters en Ann Van Daele wonnen de reeks voor Manu Hens en Enrico Michel. Alex Helsen en Sofie Hambrouck werden knap 4e.

Team Hens/Michel domineerd

Dit scenario zette zich tijdens de wedstrijd steeds verder. Team Hens / Michel domineerden de race door in alle reeksen top 2 te varen. De spannende strijd voor de 2e plaats overall werd in de laatste reeks gewonnen door Jan Peeters en Ann Van Daele. Ben Van Cauwenbergh met interim bemanning Pietro Fantoni eindigde 3e. Ook de 4e plaats ging naar het Belgisch team Guy Celis en Natalie Hambrouck.
De gebroeders Grodem uit Noorwegen werden 5e.

Top 10 overall (54 deelnemers)

1. Manu Hens - Enrico Michel BEL
2. Jan Peeters - Ann Van Daele BEL
3. Ben Van Cauwenberg - Pietro Fantoni BEL
4. Guy Celis - Natalie Hambrouck BEL
5. Jostein Grodem - Asbjorn Grodem NOR
6. Christian Andersen - Rasmus Rozentals DEN
7. Jo Vos - Marjan Vink BEL
8. Johan Meijlander - Cecilie Irgens NOR
9. Kim Hyttel - Hege Bertelsen DEN
10. Bo Lindsjo - Bodil Lindsjo SWE
14. Thierry Den Hartigh - Hendrik Tytgat BEL
16. Alex Helsen - Sofie Hambrouck BEL

Jan Peeters, Ann Van Daele, Enrico Michel, Manu Hens, Ben Van Cauwenbergh, Pietro FantoniJan Peeters, Ann Van Daele, Enrico Michel, Manu Hens, Ben Van Cauwenbergh, Pietro Fantoni

Foto's: Lasse Thomsen

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: