Snef Cliptol Sport wint spannende 9e editie van de Transat AG2R

snef cliptol sportIn de ochtend van dinsdag 13 mei overschreed SNEF CLIPTOL SPORT als eerste de finishlijn van de 9e Transat AG2R.
Co-schippers Jean-Paul Mouren en Laurent Pellecuer mochten die dag hun timer om 9 uur 13 minuten en 55 seconden Franse tijd afklokken.
De afstand Concarneau – Saint Barthélé werd in 22 dagen 19 uren 13 minuten en 56 seconden afgelegd.

Ruim vier en een half uur later was het de beurt aan SOLARINOX die op haar beurt amper 25 minuten later werd gevolgd door CONCARNEAU SAINT BARTH. In een tijdspanne van slechts 5 uren arriveerden de eerste 5 Figaro’s. De volgende 6 eenheidsklassers waren vervolgens door minder dan 3 uren gescheiden. Het heeft er dus gespannen tot de laatste nautische mijl.

Onze landgenoten Pascal Desmarets en Bert Schandevyl arriveerden even voor 16 uur Franse tijd met TETRAKTYS op de 15e stek. Een heel mooi resultaat voor onze roockies tussen al dat Franse geweld, temeer omdat onze kompatriotten de laatste 1500 Nm moesten afleggen zonder voorstag. Ze laten hiermee DEFI TRANSAT, met de Livory broerkes aan boord, en DEFI MOUSQUETAIRES, met het duo Rouxel/Israel aan de helm, achter zich.

Van de 26 ingeschreven boten hebben er uiteindelijk 3 de strijd voortijdig gestaakt.

www.transatag2r.com
Foto Martin-Raget Gilles

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: