F18 team Heemskerk-Tentij zet NSR 2008 naar zijn hand

Heemskerk - TentijDit jaar wisten Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij op hun zwarte Bulthaup Hobie Tiger het jaarlijks groeiende Formule 18 geweld te controleren tijdens de ABN AMRO North Sea Regatta. Een geweldig resultaat gezien de extreme winddraaiingen en -vlagen waar alle zeilers mee te maken kregen richting de bovenwindse boei. Het internationaal vertegenwoordigde Formule 18 veld was zo enthousiast dat maar liefst zes van de tien wedstrijden met een zwarte vlag moesten worden gestart.

Een terecht besluit van de perfect functionerende wedstrijdleiding die, met maar liefst negenenveertig boten op de startlijn, geen eenvoudige taak had om de baan goed in de wind te leggen.

Podium F-18Podium F-18Voor Heemskerk was deze overwinning zijn 3e NSR op rij die hij winnend wist af te sluiten. Het Wepro Hobie Cat team Zeekant/Schuitema wist hun overall 2e plaats van de eerste dagen niet vast te houden en nam uiteindelijk genoegen met de 8ste plaats. De gezonde concurrentie van v.d. Meulen/Knol in de Capricorn resulteerde in een mooie 2e plaats, de 3e plaats ging naar Larsen/van Helden in hun Nacra Infusion.

Top 3 Formule 18:
1. Heemskerk/Tentij (Hobie Cat)
2. v.d. Meulen/Knol (Capricorn)
3. Larsen/van Helden (Nacra Infusion)

Hobie 16 Spi

In de Hobie Cat 16 Spi klasse kon het Nissan jeugteam Sprij/Pauli, net als in Workum vorige week, met een 2e tweede prijs huiswaarts keren. Het Wepro damesteam Zonneveld/Sonneveld heeft de smaak te pakken en was zichtbaar blij met hun 3e prijs. Hendrickx/Moons namen dit jaar de 1ste prijs mee naar België.

Top 3 Hobie 16 Spi:
1. Hendrickx/Moons
2. Sprij/Pauli
3. Zonneveld/Sonneveld

Hobie way of life

Aan een gezellige en ontspannen sfeer op het catamaranstrand bij Scheveningen dit jaar geen gebrek. Ook de servicetrailer van Hobie Cat Holland was aanwezig om de zeilers van de nodige materialen en faciliteiten te voorzien. De Formule 18 zeilers wisten de enthousiaste jeugdteams ter plekke nog van de nodige tips & tricks te voorzien waar zij, sinds de trainingen in april, dankbaar gebruik van maakten. De bekende ‘Hobie way of life’ was met al deze ingrediënten dan ook dit jaar weer volop te beleven.

De volledige uitslag is te vinden op www.nsr.nl.

www.hobiecat.nl
Foto’s © SailShoot.com en © Pierrick Contin

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: