Xiffe wint de 2de Twilight Race

Onder zeer lichte omstandigheden werd er in Wemeldinge met 20 boten de 2de Twilight Race 2008 gevaren. Patrick Vanden Abeele vaarde van start tot finish vooraan met zijn nieuwe X43 Xiffe, al werd het wel even spannend toen de Achiroe van Marc Claessens dichter en dichter kwam naarmate de wedstrijd vorderde. Verschillende boten liepen vast aan het havenhoofd toen ze te dicht onder de kant vaarden, waaronder ook de Achiroe.

Slechts 8 boten halen de finish

Op het einde viel de wind helemaal weg en was er hier en daar nog maar een zuchtje wind waar menig zeiler dan probeerde in te blijven om toch iets van druk te hebben. Onder de 20 deelnemende boten waren er slechts 8 die de finishlijn tussen de 2 havenhoofden behaalden. We kregen een prachtige rood oranje zonsondergang te zien zonder ook maar één spatje regen.

Uitslag

1. Xiffe, Patrick Vanden Abeele
2. Achiroe, Marc Claessens
3. Magnifique, JD VD Endt
4. Fine, Adriaan Vlamings
5. Xen Weg, Mario De Brie
6. Guanabara, Dennis Vander Endt
7. Geronimo, Jaap Ramondt
8. Sanka, Patrick De Cort
9. Oranjebitter, Edo Stam DNF
10. Smika, Sam Aertssen DNF
11. Leviathan, Marcel Aertssen DNF
12. Deli, Anthon Knoop DNF
13. Grietje Drie, Cornelis Koster DNF
14. Tarake DNF
15. Zeewind, Han Tielkemeijer DNF
16. Sharkos, Dick Van Arkel DNF
17. Stardust, Wim Hendrix DNF
18. Spindrift, Steven Jacobs DNF
19. De Witte Valck, Marcel Mens DNF
20. Moving Free, Jan Heeren DNF

Foto: Jan

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: