Mean Machine wint eerste wedstrijd van het TP52 2008 Audi MedCup Circuit

  • Author: Guy C.
    Date: za, 17/05/2008 - 17:56
    Tags:

Mean MachineHet team van Peter de Ridder wint met de gloednieuwe MEAN MACHINE de City of Alicante Trophy, de eerste wedstrijd van het TP52 Audi MedCup Circuit. Een leuke manier om de verjaardag van Tom Dodson en Peter de Ridder te vieren. BRIBON, van ene Juan Carlos uit koninklijk Spanje, eindigde met het kleinste verschil op plaats 2. Het team van QUANTUM RACING vervolledigde het podium in Alicante, Spanje.

Vorig jaar werd de Ridder’s verjaardag passend gevierd met een nieuw Noordzee record en dit jaar krijgt hij opnieuw een passend cadeau : winst in de City of Alicante Trophy én de leiding in het 2008 Audi MedCup Circuit.

Super spannende laatse race

Champagne !!Champagne !!De gezichten van Peter de Ridder en zijn teamleden spraken boekdelen toen ze aanmeerden aan de pontons van de haven in Alicante.

Na een bloedstollende laatste racedag, waarin de laatste race werd gewonnen door naaste rivaal BRIBON, schreef de Ridder’s team alweer een nieuw blad in de roemrijke geschiedenis van MEAN MACHINE.

De flamboyante Nederlander en zijn Mean Machine team startten de eerste race van de laatste dag heel sterk, maar zagen zich uit de kopgroep gegooid na een plotse negatieve windshift. José Cusi’s BRIBON met zijn majesteit Juan Carlos aan boord, nam de leiding en stond die niet meer af. Het Italiaanse TP52 AUDI eindigde 2e en het Duitse PLATOON legde beslag op de 3e stek.

Winst met één puntje verschil

De roze vlammen op de MEAN MACHINE spinnaker overschreden de finishlijn als 8e, waardoor ze nog net 1 punt voorsprong overhielden op hun Spaanse rivalen. De TP52 vloot is berucht voor zijn tot de laatste minuut spannende zeilwedstrijden, aangezien de slechtste resultaten ook niet worden weggelaten. Alle teams zijn aan elkaar gewaagd en ieder foutje wordt meteen afgestraft.

Maar uiteindelijk was de winst voor MEAN MACHINE met maar liefst 5 paaltjes oververdiend. De investering in de nieuwe TP52 was al meteen lonend.

De top 5 in de City of Alicante Trophy:

1 MEAN MACHINE (Peter de Ridder). 7+16+5+1+1+1+1+1+8= 41
2 BRIBON (Jose Cusi/S.M D. Juan Carlos). 3+3+1+4+4+12+9+5+1 =42
3 QUANTUM RACING (Terry Hutchinson) 4+5+9+3+2+4+6+6+7=46
4 TAU CERÁMICA (Pichu Torcida). 1+1+6+9+9+3+5+9+12 =55
5 PLATOON (J. Schumman) 5+9+2+5+14+8+8+4+3=58

Aangezien dit de eerste wedstrijd is van het 2008 Audi MedCup Circuit, is bovenstaande top 5 ook meteen de top 5 in het algmeen tussenklassement.

Home site: http://2008.medcup.org
Foto’s : Nico Martinez/Mean Machine

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: