566 voorinschrijvingen Delta Lloyd regatta 2008

Op maandag 19 mei 2008 stond de teller op 566 voorinschrijvingen voor de Delta Lloyd Regatta (voormalige Holland Regatta). Dit jaarlijkse topzeilevenement voor de kust van Medemblik duurt van woensdag 21 tot en met zondag 25 mei 2008. De ruim duizend zeilers in de elf olympische klassen vertegenwoordigen 58 landen. De Laser Standard-klasse heeft met 144 boten de grootste vloot, gevolgd door de Laser Radial met 85 vrouwen. Op de Finn en RS:X-mannen na, gaan in alle disciplines de nummers één van ISAF wereldranglijst van start. De windvoorspellingen zijn gunstig met een matige noordoosten- en later naar het oosten draaiende wind.

Laatste krachtmeting voor de spelen

“Het is een zeer sterk veld”, aldus organisator Frans Hin. “Vrijwel alle deelnemers aan de Spelen van Beijing zijn aanwezig. Dat betekent dat veel top twintig teams uit de elf klassen in actie komen.” Voor de Nederlandse Delta Lloyd kernploeg wordt het één van de laatste krachtmetingen op weg naar de Spelen van 2008.

Gaat Casper Bouman naar de spelen?

Voor de Nederlandse RS:X mannen en de Laser ploeg uit het Project 2012 wordt het een spannend kwalificatiemoment voor de Spelen van 2008. Als windsurfer Casper Bouman in Medemblik bij de eerste zes eindigt, haalt hij een tweede halve nominatie. Daarmee evenaart hij de prestatie van zijn sparringpartner Dorian van Rijsselberge. In dat geval beschikken ze beiden over een volle nominatie, maar Bouman won eerder al de nationale selectie. Dat betekent dat hij dan naar Beijing gaat.

Top 3 is volle nominatie

In de Laser Standard en Laser Radial valt ook nog een olympisch ticket te verdienen. Alleen Gea Jutjens, weer hersteld van een rugblessure, en Rutger van Schaardenburg haalden vorig jaar een halve nominatie. Ook voor de Laser-klassen geldt de eis van top zes voor een halve nominatie en top drie voor een volle nominatie.

Delta Lloyd Regatta in beeld

Dan SlaterDan SlaterDit jaar kunnen de achterblijvers vanaf de wal ook prima de competitie op het water volgen. Twee medewerkers zorgen ervoor dat de starttijden, te vroege starts (OCS), finishtijden en de top drie van de races op de diverse schermen en op de vernieuwde website http://www.deltalloydregatta.org/ worden getoond.

In het Regatta Center staan grote monitoren opgesteld en in de haven bevindt zich een enorme video wall. Het bedrijf ChampionChip Sailing voorziet de Finn- en Yngling-boten van een X5 Tracker, waardoor hun posities tijdens de wedstrijden online te volgen zijn. Gedurende de afsluitende Medal Races verschijnen de boeirondingen en de voorspelde einduitslagen eveneens op de schermen en de website. Net als de dagelijkse videoreports, geproduceerd door Topzeilen TV. Daarnaast kunnen bezoekers online aangeven van welke zeilers zij de resultaten per e-mail wensen te ontvangen.

Naast hoofdsponsor Delta Lloyd wordt de regatta tevens gesponsord door Volvo Cars Nederland, Infotec, Provincie Noord-Holland, AD Sportwereld Pro, Heuvelman Sound & Vision, WeerOnline, Spa en ARMA Verhuur.

Text Diabo

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: