RC 44 Championship Tour 2008: 3e evenement belooft weer iets anders

Aan boordVolgende week start de 3e manche van de RC 44 Championship Tour 2008. Op het wondermooie meer Traun in Gmunden, Oostenrijk, wordt dan tussen 28 mei en 1 juni de RC 44 Austria Cup gehouden. Verwacht wordt dat na 2 evenementen op zee, met behoorlijk sterke wind en redelijke golven, deze regatta de kaarten enigszins anders zal schudden. Weerom belooft de startlijn vol te liggen met uitzonderlijk zeiltalent.

De Klasse-leiders Armando Giulietti en prof schipper Sébastien Col zullen het moeten opnemen tegen kerels als Larry Ellison, John Kostecki, James Spithill, Cameron Appleton, Mateusz Kusznierewicz, Russell Coutts en menig ander. Georganiseerd door PROFS Marketing KG zal de Austria Cup aanvangen op woensdag 28 mei met het match racing evenement. Na 2 racedagen zullen de team eigenaars zelf de hemstok ter hand moeten nemen voor 3 dagen vloot racen. Tenslotte zal een lange afstandsrace – de DHL Trophy – de vloot langs het wondermooie Meer Traun voeren, samen met enkele verrassende lokale windeffecten.

RC44 fleet raceRC44 fleet raceHet is dus de eerste maal in dit seizoen dat de RC 44’s gaan strijden op een meer. Het Oostenrijkse Traunsee is een bergmeer, gekend voor zijn constante thermale bries. De vraag is nu of het vlakke water gecombineerd met verrassende tactische uitdagingen de hierarchie in het klassement gaat omver gooien. Armando Giulietti en Sébastien Col zullen zich aan het gouden stuurwiel van de overall-leiders aan behoorlijk wat oppositie mogen verwachten. Ook het lokale Team Austria aan boord van Cro-A-Sail, geleid door Christian Binder, zal met hun lokale ervaring in de gaten moeten gehouden worden.

Ingeschreven teams:
Team Hiroshi - Città di Milano, Armando Giulietti / Sébastien Col
Team Banco Espirito Santo, Patrick de Barros / Russell Coutts (fleet)
Team Aqua, Chris Bake / Cameron Appleton
Team Ceeref, Igor Lah / James Spithill
Team Austria, Miroslav Reljanovic / Christian Binder
Sea Dubai, DIMC, Markus Wieser
Team Beecom, Isao Mita / Kevin Harrap
BMW ORACLE Racing, Larry Ellison / John Kostecki (fleet)
Team Organika, Maciej Nawrocki / Mateusz Kusznierewicz

www.rc44.com
Foto: Francesco Nonnoi en Jacques Vapillon

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: