Carolijn en Sebbe halen Medal race in de Delta Lloyd Regatta 2008

Carolijn en SebbeVandaag, zondag 25 mei, werd in de Delta Lloyd Regatta 2008 de Medal race van onder andere de Tornado klasse gevaren. Carolijn en Sebbe berichten vanop hun Tornado. Eindelijk kregen ze de beloofde vele wind, waar ze gisteren tevergeefs op hebben zitten wachten. Het behalen van de finale plaats is positief, maar ons Belgskes realiseren zich dat er nog veel werk aan de winkel is tegen de Olympische Spelen in China.

Het was een beetje een puinhoop. De start lagwel heel dicht bij de haven, waardoor de golven tegen de muur botsten, en terugkwamen. Daarbovenop moesten alle boten die in of uit de haven wilden, vlak bij onze start passeren. Ook waren er nog veel boten in het parcours. Als je dan 3 keer op en neer gaat, in 20 minuten, met 20-25 knopen wind, dan wordt het in een tornado toch wel allemaal een beetje hectisch.

Wij kozen voor een stuurboord start, om een tack uit te sparen, en aldus wat rust te brengen. Het werkte goed, alleen was ons manoeuvre niet optimaal. Hierdoor konden de Canadezen over ons heen spuiten, en ons slechte wind bezorgen. Zij rondden 1, wij 7. De inhaalreeks kon alweer beginnen. We voeren constant naar voor, en een foute finish van de Engelsen bracht ons uiteindelijk op een 4de plaats.

Overal eindigen we 8ste. Opnieuw een finale plaats. We zijn wel tevreden, maar beseffen ook dat we deze wedstrijd veel hebben laten liggen. De snelheid is er, maar er moet toch nog meer gewerkt worden aan onze manoeuvres en specifieke wedstrijdsituaties.

Eindresultaat:
1. AUS – Bundock/Ashby – 44 ptn
2. NED – Booth/Nieuwenhuis – 57 ptn
3. FRA – Revil/Espagnon – 59 ptn
8. BEL – Brouwer/Godefroid – 100 ptn

Nu even snel inpakken, en dinsdag vertrekken we alweer naar China voor 20 dagen. Ik ben benieuwd hoe de laatste rechte lijn zal verlopen.

Tot later, en bedankt voor jullie interesse,

Sebbe en Carolijn

foto: Thom Touw/Richard de Jonge

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: