BMW Oracle Racing Team TP 52 USA 17 te water gelaten in Valencia

TP 52 USA 17BMW Oracle Racing heeft zijn nieuwe TP 52 te water gelaten in Valencia op 22 mei. Teamlid Anabella Alegre of Valencia kreeg de eer de tradionele fles Champagne tegen de boeg van de USA 17 stuk te slaan. Het team vertrok daarna voor haar maiden zeiltrip en overliep een eerste reeks routine testen. Stuurman James Spithill (AUS) en bemanning zeilden het nieuwe speeltje de dagen erna terug het water op en sparden tegen een andere nieuwe TP 52, Artemis.

Na de doop van de nieuwe TP 52 op donderdag 22 mei, gaf het BMW ORACLE Racing sailing team de nieuwe race zeilboot de volgende dagen volop de sporen. Artemis, die haar eerste regatta zeilde in het TP 52 Med Cup circuit in Alicante vorige week, mocht met haar sparren. Op Artemis zitten trouwens voornamelijk andere BMW ORACLE Racing team leden, waaronder tacticus John Kostecki (USA).

Met James Spithill aan de helm van de ‘USA 17’ en John Kostecki in de driving seat van Artemis, zeilden beide Reichel/Pugh ontworpen zeilboten boordjes in een 18 knopen sterke bries. De gloednieuwe ‘USA 17’ diende de Artemis in deze omstandigheden kranig van antwoord, zodat team project manager Michele Ivaldi (ITA) heel opgetogen was.

www.bmworacleracing.com
Foto: © Pierre Orphanides/Valencia Sailing

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: