Catamaran opstapdagen 2008 te Muiderzand werden groot succes

Opstagdag MuiderzandEen straffe wind, vaak volop zon met zomerse temperaturen waren voor de opstappers van afgelopen weekend een mooie kennismaking met de sensatie van het catamaranzeilen op Muiderzand. De opstappers werden bij aankomst meteen geconfronteerd met het echte ‘Hobie way of life’ gevoel. Alsof iedereen al jaren in de catamaranscène aanwezig was baanden ze zich een weg door de zitzakken, relaxfauteuils of ging gewoon liggend op het gras ondersteunt met loungemuziek. Al deze ingrediënten vormden de basis van een geweldig weekend.

Jong en oud liep nieuwsgierig rond de verschillende Hobie, Nacra en Dart catamarans, nog niet wetende op welke boot ze die dag mee zouden gaan varen. Voor sommige opstappers was het de eerste keer op een catamaran, voor anderen zelfs de eerste kennismaking met het zeilen. Na een welkomstwoord en een basisuitleg over de boten door Theo van Duijvenbode, ging iedereen op weg naar ‘zijn of haar boot’ waar de bemanning klaar stond om direct het water op te gaan. De catamaran opstapdagen waren begonnen!

In het begin nog wat onwennig, maar als snel vertrouwd, scheerden de opstappers over het vlakke water bij Muiderzand. De oostenwind stond garant voor hoge snelheden zonder extreme golfslag, ideale omstandigheden om een opstapper al het moois van catamaranzeilen te laten ervaren. De catamaranbemanning schroomde niet om de boten op één drijver te trekken wat voor het nodige gejoel zorgde op het water. Ongemerkt hitsen de opstappers elkaar zo op dat zich een geweldig schouwspel ontvouwde tot genoegen van familie en vrienden aan de kant.

Nagenietend van een heerlijke dag lagen de opstappers ontspannen op FatBoys te relaxen tijdens een mooie zomeravond. Om de dag in stijl af te sluiten werd de barbecue ontstoken waar iedereen zich tegoed deed aan heerlijk vlees en salades. De organisatie van de catamaran opstapdagen kijkt zeer tevreden terug, de doelstellingen zijn in ieder geval gerealiseerd. "Veel opstappers waren zo enthousiast dat er massaal is ingetekend op de zeillessen voor dit seizoen. Bij een aantal deelnemers was deze ervaring doorslaggevend om over te gaan tot de aanschaf van een eigen catamaran. Dat we op deze manier het catamaranzeilen weer een positieve boost kunnen geven is gewoon perfect voor de watersport!" aldus Hobie Cat Nederland, Sailcenter en Sail-Today.

www.hobiecat.nl
Foto: © SailShoot.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: