Oostendebank Race, 2e regatta tellend voor het ONZK, nu zaterdag van start

  • Author: Guy C.
    Date: wo, 28/05/2008 - 05:18
    Tags:

Allard - IRC1 kampioen 2007Aanstaande weekend staat bij de meeste Belgische schippers rood aangestipt. Want zaterdag 31 mei gaat met de 'Oostendebank Race' de 2e manche van het ONZK van start. Vorige maandag kreeg iedere schipper die ingeschreven is voor de Oostendebank Race de ‘Notice of Race’ in zijn/haar mailbox. Niets te vroeg, als je weet dat amper 5 dagen later om 10u55 het eerste waarschuwingssignaal zal weerklinken voor de kust van Blankenberge voor deel één, de ‘long distance race’ Blankenberge – Oostende.

De volgende dag hebben de organisatoren maximaal 4 ‘upward-leeward’ races voorzien voor de kust van onze koningin der badsteden, Oostende. Die dag zal het eerste waarschuwingssignaal om 09u55 weerklinken . Beide race-dagen tellen dus voor het O.N.Z.K. 2008. Er wordt gevaren in IRC - klasse en in CR – klasse.

Op de officiële website van de Royal North Sea Yacht Club vind ik welgeteld 9 (!) ingeschreven jachten. Laat ons hopen dat de webmaster van deze site nog niet echt terug is van verlof of zo? Er kan nog online ingeschreven worden, en de Regatta Kantoren zullen open zijn op vrijdag 30 mei, van 19u00 tot 22u00 in het lokaal van R.S.Y.B. (Scarphout).

Op het einde van iedere wedstrijddag en na de prijsuitreiking kan er ook aangeschoven worden aan een club-diner. Zaterdagavond gaat dit door vanaf 19u00 in de R.Y.C.O. en op zondag neemt de R.N.S.Y.C. vanaf 18u00 de honeurs waar.
Misschien toch wat speling in de uurrooster inlassen, want de meteo mensen verwachten niet bepaald veel wind.

Het volgende weekend staat dan in het teken van de terugkeer naar Blankenberge, met op zaterdag eerst weer een ‘lange afstand race’, tussen Oostende en Blankenberge. En dit op zondag gevolgd door op – en neer banen voor de kust van Blankenberge. Deze wedstrijden staan weer open voor IRC en CR gemeten zeiljachten. Alleen telt dit tweede weekend niet mee voor het ONZK. Blijkbaar vinden de organisatoren 5 wedstrijden in het ONZK meer dan genoeg om een nieuwe Open Belgische Noordzee Kampioen te kronen.

www.onzk.be
http://www.rnsyc.be/ostend/uploads/nor/NOROostendebank2008.pdf

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: