3de Twilight Race wordt gewonnen door…

Het is net alsof Marc Claessens het weer speciaal reserveerd voor zijn wedstrijdje op woensdag avond. Hij schuift een biljet van 10 Euro onder tafel naar de weerman en “hopla” we krijgen weer een mooie zonsondergang met T-shirt temperaturen en een zacht briesje. Hoe dat hij het doet weten we niet, we moeten dat ook niet weten, maar hij doet dat goed. Anders dan anders werd er in 2 klasses gevaren om de kleinere bootjes op hetzelfde tijdstip binnen te hebben met de grotere boten. 23 boten deden er mee.

De zonnige baan

Het was een halfwinds startje waar sommigen al lieten zien dat spinnakeren mogelijk was, na de eerste boei kon er afgevallen worden en gingen er meerdere spi’s naar boven. Dan de ton ronden en terug halve wind tot voor Wemeldinge knallen, het vaarwater schuin oversteken (niet recht Bertje!), boeike halen en terug richting Wemeldinge om in den Optimist zware verhalen te gaan vertellen.

De helden van deze avond zijn…

Er werd in 2 verschillende klasses gestreden, de snelste boot deed er net geen uur over en de traagste boot 1:27:34. De Xiffe vaarde een perfecte wedstrijd en leidde de rest van de vloot over de baan van kop tot finish. De Xen Weg vergiste zich ergens halverwege de wedstrijd van boei. Mario de Brie grapte na de wedstrijd: We wilden even mosselen gaan eten, maar dachten dan ‘Och kom, laat die mosselen maar, we kunnen evengoed de wedstrijd uitvaren’.

Handicap varen gaat soms om 1 seconde!

De uiteindelijke winnaar in klasse 1 was de Magnifique van Johan-Dirk Van Der Endt. Stuurman Marc Flamand:We doen deze Twilight mee om alvast wat te trainen voor het EK. De jongens van de Magnifique hebben niet alleen Marc Flamand als versterking aan boord, maar kunnen ook op de kennis rekenen van een van één van de drijvende krachten achter North Sails Benelux Frans Himfelaar.

De Xiffe werd knap 2de voor de Asterix Van Philip de Cort die berekend slechts 1 seconde sneller was dan de X79 Kehaar van Leonard Pekaar.

Familie Aertssen vaart top 3

In klasse 2 werden de klappen uitgedeeld door Sam Aertssen met zijn Nordic Folkboat “Smika”. Sam:Het geeft toch wel iets als je onderwaterschip schoon strak staat. Als’m just gedaan was zagde dat verschil goed met de ‘Leviathan’ van onze Celle (Marcel de broer van Sam). Beide broers hebben dezelfde boten by the way, en er wordt best sportief mee gevaren.

Sam dus op de eerste plaats, voor de ‘Tibo’ van Geert Van Camp die op nog geen minuut 2de wordt. En op de 3de plek zien we Marcel Aertssen die het zijn broer bij het volgende treffen zeker een stuk moeilijker zal maken.

De volledige uitslag Twilight Race vind je terug op http://www.wsvo.nl/

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: