Schuttevaerrace 2008 live te volgen op het internet

SchuttevaerraceDe Schuttevaerrace 2008 vindt plaats op 5, 6 en 7 juni aanstaande. De 26e editie van de race zal, net als vorig jaar, live te volgen zijn op Internet. Zo kunnen thuisblijvers de gehele race vanuit hun stoel volgen. De Schuttevaerrace is de zwaarste combi-wedstrijd in Nederland. Gedurende drie dagen en nachten wordt er gezeild op Waddenzee en IJsselmeer. De zeiletappes worden afgewisseld met hardloop- en wielertrajecten.

Alle deelnemers gaan 24 uur per dag door. Het beginpunt ligt in Stavoren, waar de deelnemers eerst 3 km hardlopend naar hun schepen moeten afleggen. Daarna worden de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling aangedaan, afgewisseld met een zeiltraject naar Harlingen. Op de eilanden en in Harlingen wordt om en om een fiets- en loopparcours afgelegd. Vanaf Terschelling vertrekken de schepen weer richting Hindeloopen, waar de finish is.

GPS systeem

De gehele race is live te volgen op internet, op de websites www.schuttevaerrace.nl en www.geosports.nl. Op de laatste website kan men de race direct live volgen dankzij een track&trace systeem. Alle zeilschepen zijn uitgerust met een GPS-systeem dat de positie van de boot doorgeeft. Dit is ‘on-line’ te zien op een kaart van het gebied waarin de wedstrijd plaatsvindt.

Deze informatie wordt aangevuld met foto’s, video’s en tekstberichten van zowel het Geosports team als de deelnemers en toeschouwers. Het Geosportsteam bestaat onder meer uit studenten van de opleidingen Communication&Multimedia Design en Communicatie van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Palaver

De Schuttevaerrace is een spectaculair evenement dat begint op woensdagavond 4 juni, met het ‘Palaver’. Dit is een bijeenkomst voor alle deelnemers waar de regels zullen worden toegelicht en de wedstrijdleiding de laatste mededelingen kan doen omtrent de race. Natuurlijk komen hier ook de weersverwachtingen aan bod. De ‘razende reporters’ van Geosports zullen hierbij ook aanwezig zijn, zo worden de thuisblijvers diezelfde avond al op de hoogte gebracht van de stand van zaken.

Donderdagochtend begint om 7 uur de race in de jachthaven van Stavoren. In de loop van de ochtend op zaterdag zullen de eerste deelnemers finishen. Dit is echter geheel afhankelijk van het weer en voornamelijk de windrichting. Kortom, een spannend spektakel dat de moeite waard is om live te kunnen volgen!

www.schuttevaerrace.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: