Testvaren met de Rebel

RebelIn het weekeinde van 7 en 8 juni worden er door Fun4sail in samenwerking met JAG marine (BE) en Delta Marina demonstratie dagen gehouden in Kortgene op de kop van de haven. Tijdens deze dagen zullen er vanaf 12:00 uur diverse Rebels in diverse uitvoeringen aanwezig zijn. Bekijk het zo'n beetje als een sportievere versie van een 420. Vervang de symmetrische spi door een asymmetrische spi, haal wat volume uit de kuip en verhoog het drijfvermogen en je krijgt de Rebel. 4,32m lang,11 vierkante meter upwind zeilopp en verdubbel dit maar eenmaal je rond de bovenwindse ton gaat. Waarom kom je zelf niet eens kijkje nemen?

Zelf eens varen?

Door een aantal bekende wedstrijdzeilers zullen er demonstraties gegeven worden. Tevens is er volop de gelegenheid om zelf aanboord te stappen van een Rebel en de sensatie van het varen met een Rebel te ervaren.

X-Treme 25

Als alles mee zit zal er ook een X-Treme 25 op een trailer aanwezig zijn om de lijnen en de unieke uitvoering van deze racer te aanschouwen. Het leuke van deze dagen is dat we volop gebruik kunnen maken van de faciliteiten die aanwezig zijn op Delta Marina, dus voldoende horeca, toiletten en watersportartikelen zaak en alle overige zaken die Delta Marina bied.

Wat heb je nodig om deel te nemen?

Voor de niet zeilers onder ons is zwemkledij, een waterdicht jasje en gymschoenen met witte zool die nat mogen worden en uw zwemdiploma van 25m schoolslag. Uw zwembandjes hoeft u niet mee te brengen want wij voorzien u van een eerste klas zwemvest. Heeft u uw eerste (of meerdere) stappen al gezet in de zeilwereld dan weet u uiteraard welke noden u beoogt om in een open boot te stappen.

Locatie:

Delta Marina
Veerdam 3
4484 NV Kortgene

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: