Dutch Youth Regatta: Hobie Cat Nissan jeugdteam overall tweede

Dutch Youth RegatteVan 1 t/m 4 mei is in Workum de jaarlijkse Dutch Youth Regatte gehouden. Ruim 700 boten namen hieraan deel, van optimist tot Hobie Cat. Ondanks zeer uiteenlopende zeilcondities wist het Nissan jeugdteam Sprij/Pauli een mooie overall tweede plaats neer te zetten. Aangezien beide heren pas sinds half maart met elkaar opvaren is met dit resultaat overduidelijk een stijgende lijn in hun prestaties waarneembaar. De dames van het W-Pro jeugdteam wisten overall als vijfde te eindigen.

Voor Mariëlle Zonneveld en Helen Sonneveld van het W-pro jeugdteam was dit hun eerste race dit seizoen. Het afgelopen jaar zijn ze samen door Australië getrokken en hebben voor dit event voor het eerst weer hun boot wedstrijdklaar gemaakt, een mooie opwarmer voor de North Sea Regatta aankomend weekend.

Sprij en Pauli lieten zich alweer positief opmerkenSprij en Pauli lieten zich alweer positief opmerkenSprij en Pauli kijken tevreden terug op de wedstrijden. "Jammer van zaterdag door het ontbreken van wind, maar nu hebben we weer lekker kunnen knallen. Vandaag toch een eerste plaats weten te varen! De top 3 heeft gedurende het hele evenement redelijk constant gevaren, uiteindelijk ging team Low/Chew (Singapore) er dan ook met de hoofdprijs vandoor.

Overall uitslag top 5:
1. Low/Chew 12 punten
2. Sprij/Pauli 23 punten
3. Michaelsen/Dannefer 29 punten
5. Zonneveld/Sonneveld 64 punten

www.hobiecat.nl
Foto’s: © SailShoot.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: