Hobie Cat’s domineren tijdens EuroCat 2008 in Carnac - Frankrijk

EuroCatBegin mei is het ieder jaar een catamarangeweld van jewelste in Carnac - Frankrijk. Uit alle windstreken komen zeilers om zich te profileren tijdens de verschillende wedstrijden, van kortebaan tot de prestigieuze langebaan wedstrijd, op het 22e EuroCat 2008. Hobie Cat wist tijdens de langebaan wedstrijd de gehele top 5 te beheersen, waar de Nederlanders Heemskerk en Tentij uiteindelijk met de eer mochten gaan lopen.

De kortebaan wedstrijden werden uiteindelijk op naam van Bundock en Ashby bijgeschreven. "Enkele subtiele aanpassingen aan de Hobie Tigers afgelopen winter blijken hun vruchten af te werpen", aldus Hobie Cat Holland.

Makkelijk was het allemaal niet, uiteenlopende weersomstandigheden waren kenmerkend dit jaar. Donderdag startte EuroCat 2008 om 15:30 met een knappe 15-18 knopen wind en wist er nog drie races uit te persen. Vrijdag, de dag die gezien wordt als ‘het rondje van Frankrijk’, ging om 11:00 van start met een 10 knopen wind.

Een kleine 4,5 uur later wisten Heemskerk en Tentij te finishen in de mooie wateren van Quiberon. Op zaterdag zakte de wind nog verder terug naar een krappe 7 knopen waar Bundock en Ashby wederom mooie resultaten wisten neer te zetten. De laatste race dag is met slechts 2-3 knopen wind niet gestart.

Met 125 deelnemers op de kortebaan wedstrijden en 240 op de langebaan kan de organisatie terugkijken op een geslaagd event. Voor Hobie Cat ligt de lat voor volgend jaar hoog aangezien ze gaan voor een vergelijkbaar resultaat.

Uitslag langebaan wedstrijd, top 5 (2 mei):
1. Heemskerk/Tentij (Hobie Cat)
2. Bundock/Ashby (Hobie Cat)
3. Mourniac/Citeau (Hobie Cat)
4. Vaireaux/Petit (Hobie Cat)
5. Booth/Nieuwenhuis (Hobie Cat)

Overall uitslag kortbaan wedstrijden, top 5 (1 en 3 mei):
1. Bundock/Ashby (Hobie Cat)
2. Heemskerk/Tentij (Hobie Cat)
3. Besson/Jarlegan (Nacra)
4. Mourniac/Citeau (Hobie Cat)
5. Booth/Nieuwenhuis (Hobie Cat)

Bron: www.hobiecat.nl
Site event: www.yccarnac.com
Foto: © Franck Gicquiaud - Littoral Ouest

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: