Nieuwe Mean Machine TP52 proeft voor het eerst champagne en zout water

  • Author: Guy C.
    Date: zo, 04/05/2008 - 23:45
    Tags:

Mean Machine TP52Er is aan de nieuwe TP52, ontworpen door Rolf Vrolijk, 5 maanden intensief gewerkt en gebouwd in Nieuw Zeeland. Er is 5 weken gereisd om in het trainingscenter te Valencia, Spanje, te geraken.
Vrijdag 2 mei werden de eerste proefvaarten gezeild en vandaag, zondag 4 mei, werd het nieuwe speeltje van Peter de Ridder gedoopt in ‘intieme kring’. De eerste reacties zijn in elk geval veelbelovend

Decklay-out Mean MachineDecklay-out Mean MachineIn afwezigheid van Peter de Ridder himself, was het Ray Davies, de Kiwi tacticus aan boord van Mean Machine, die haar als eerste aan de helm mocht voelen. En de eerste indrukken in Mediterrane waters waren meer dan goed. “De eerste zeildag van de nieuwe Mean Machine verliep vlot en we waren allen onder de indruk van de stijfheid en het vermogen dat de nieuwe boot kon ontwikkelen. We hebben hard gewerkt aan de aerodynamica en we zijn zeer tevreden over de deklay-out.

We hebben maximaal gebruik kunnen maken van de Emirates Team New Zealand basis en hebben lange werkdagen achter de rug om op het punt te raken waar we nu zijn. De crew bleef zelfs op de basis slapen! Peter zal zaterdag zijn 22e race boot voor het eerst ‘voelen’ en we zijn er redelijk zeker van dat ook hij onder de indruk zal zijn”, aldus de Louis Vuitton Cup 2007 winnaar. En inderdaad, de Ridder was zeer opgetogen over de eerste echte kennismaking met zijn nieuwe telg.

Trotse Peter de RidderTrotse Peter de RidderDe doop van de nieuwe Mean Machine TP52 te Valencia gebeurde in aanwezigheid van team kapitein Chris Reid en tacticus Ray Davies, samen met de rest van het team. Maar het was oprichter van het team Peter de Ridder zelf het alom bekende traditionele ritueel volbracht en de fles bubbels voor geluk tegen de boeg van de gloednieuwe boot kapot sloeg. Ook het design team, de officiële team leveranciers, familie, vrienden en supporters van het Mean Machine team waren erbij.

In dit internationale team zijn 5 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd. Het is de eerste maal dat ze Spaanse bodem kozen om een nieuwe telg in de Mean-Machine-race-boten-familie te verwelkomen. Door voor Valencia te kiezen dankt de Ridder Spanje voor alle ondersteuning en warmte die ze de laatste jaren mochten ervaren. Spanje is ook de locatie van de start van het Audi Med Cup Circuit volgende week. De eerste uitdaging voor de nieuwste telg is de Alicante Trophy.

www.mean-machine.nl
Fotos: Sander Van der Borch/Mean Machine

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: