iShares Cup 2008 van start in Lugano. Finale in september in Amsterdam

Op vrijdag 30 mei gaat in het Zwitserse Lugano de tweede editie van de iShares Cup van start. Verschillende Nederlandse topzeilers uit de Volvo Ocean Race en de America’s Cup zullen aan de start verschijnen. Tijdens deze spectaculaire catamaranrace wordt vlak langs de wal gevaren, zodat het publiek goed zicht heeft op de snelheid en de sensatie van de Extreme 40’s. De iShares Cup zal deze zomer vijf Europese toplocaties aandoen.

Van 19 tot en met 21 september 2008 zullen de negen Extreme 40-teams het tegen elkaar opnemen in de IJ-haven in Amsterdam, dat dit jaar wederom de finalelocatie is.

65km per uur

De Extreme 40 is gebouwd voor snelheid. Deze sterke, lichtgewicht catamaran is ruim twaalf meter lang en kan snelheden van meer dan 65 km/uur bereiken. Ook bij lage snelheden biedt de Extreme 40 echter volop actie aangezien één romp al snel uit het water komt.

De boten worden gevaren door een crew van vier personen met ruimte voor een vijfde bemanningslid, zodat een gast de race van heel dichtbij mee kan maken. Dit biedt een zeldzame kans om topsport vanaf de eerste rij te beleven.

Naast deze informele races worden er tijdens de driedaagse evenementen dagelijks vijf wedstrijden gevaren. Aan het eind van de series wint de boot met de meeste punten.

Nederlandse deelnemers

Team Alinghi heeft het roltacken nog niet echt onder de knie...Team Alinghi heeft het roltacken nog niet echt onder de knie...Dit jaar zullen enkele Nederlandse topzeilers aan de start van de iShares Cup verschijnen. De Volvo Ocean Race Extreme 40 zal worden gevaren door oud-Olympisch zeiler Herbert Dercksen en Volvo Ocean Race veteranen Arend van Bergeijk, Gerd-Jan Poortman en Simeon Tienpont.

Tweevoudig America’s Cup winnaar Pieter van Nieuwenhuyzen maakt deel uit van Team Alinghi. Zijn Extreme 40 won het iShares trainingsevent dat van 16 tot 18 mei in Valencia werd gehouden.

De andere Nederlandse deelnemers aan de iShares Cup 2008 zijn Sander Speet en Mischa Heemskerk (Team Holmatro), Gerhard van Geest (Team iShares) en Mark van Gelderen (Tommy Hilfiger).

Vrijdag 30 mei startte de eerste wedstrijdserie van de iShares Cup 2008 op het Zwitserse Meer van Lugano. De finale zal van 19 tot en met 21 september plaatsvinden in de Y-haven in Amsterdam. De races vinden onder het oog van de toeschouwers plaats, wat de iShares Cup extra sensationeel maakt.

Rick Andrews, head of iShares Marketing, Europe: “Nederland is een zeer belangrijke markt voor iShares en de Y-haven in Amsterdam is een ideale locatie om de finale van de iShares Cup 2008 te varen. U krijgt de kans om een unieke manier van zeilen mee te maken. Wij zijn verheugd om een sensationeel evenement als de iShares Cup, waarin onze merkwaarden en bedrijfsfilosofie zo goed weerspiegeld worden, te mogen ondersteunen."

iShares Cup Sailing Serie 2008:

iShares Cup, Lugano, 30 mei - 1 juni
iShares Cup, Hyeres, 13-15 juni
iShares Cup at Skandia Cowes Week, 2-4 augustus
iShares Cup, Kiel, 29-31 augustus
iShares Cup Amsterdam, 19-21 september

Meer info?

Kijk op de www.iSharesCup.com voor meer informatie over de iShares Cup 2008 of klik hier om een indruk te krijgen van de iShares Cup Amsterdam 2007.

Voor meer informatie over de iShares Cup kunt u contact opnemen met:
Frederik Nijenhuis, +31 628528264, frederik@miles.nl of met Simon Keijzer,
+31 654 754 405, simon@miles.nl

Links:
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1454928681?bctid=146076…

www.iSharesCup.com

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: