2e Charity Cup op de Oosterschelde levert minimaal 3000 euro op!

MaxitinusZaterdag 7 juni werd op de Oosterschelde voor de tweede maal de Charity Cup gevaren! Vorig jaar ging de opbrengst naar de Kankerbestrijding en op dit moment kan de organisatie al bekend maken dat ze in 2008 een groter bedrag aan de Nierstichting kunnen doneren! Niet alleen de opbrengsten voor de goede doelen groeien maar ook het evenement zelf! Een 40-tal jachten in verschillende klassen verschenen aan de start.

Onder lichte omstandigheden (2 bft) werden de schepen door het ervaren wedstrijdcomité van Watersport Vereniging Wolphaartsdijk weggeschoten om vervolgens verschillende banen te varen. De ORC(IRC) boten hadden een korte baan van ongeveer 10 mijl om ’s middags nog een 2e keer te kunnen starten.

Na ongeveer een uur zakte de wind er helemaal uit en moesten schepen ankeren of zij die in diep water lagen werden teruggezet door de stroom. De dames van de “Diricawl” moesten zelfs afduwen tegen de Zeelandbrug, maar hebben de wedstrijd gewoon doorgezet en niet opgegeven (respect!). Met de kentering van het tij kwam ook de wind terug en kon er ’s middags weer heerlijk gezeild worden (3 bft).

In de toerklasse zonder spi werd het na gemiddeld 4,5 uur zeilen een minutenspel! De “Mascotte” eindigde op meting 1 minuut en 42 seconden voor nummer 2 “Vlinder” en ging met de overwinning aan de haal.
In de toerklasse met spi wist de “Avalon” van P. Simons te eindigen voor de J-24 “Tintamare” die op haar beurt de “Farwin” weer voor wist te blijven.

De eerste race bij de ORC(IRC) werd gewonnen door de Stern 33 “A Boen” met op 1 minuut en 2 seconden daarachter de X-35 “Pepaju” van C. Meijer. De tweede race werd zo mogelijk nog spannender door de sterk zeilende Dufour 34 Performance “D & D”, die zich tussen de Pepaju en de A Boen naar een tweede plek wist te zeilen op 20 seconden van de nummer 1 en 1 minuut en 20 seconden voor de A Boen.
Uiteindelijk ging de eindoverwinning in de ORC(IRC) naar de X-35 “Pepaju”.

Na afloop werd het onder begeleiding van live muziek van “De Sjokkers” en “The Old Firm” en “DJ Dennis” zowel op het wedstrijdterrein als ’s avonds in “Het Loze Vissertje” nog erg gezellig!

De organisatie wil ook via deze weg graag iedereen die heeft meegeholpen, meegevaren, meegedacht, sponsors enz. hartelijk danken!
Wij gaan evalueren, puntjes op de i zetten, foutjes er uit proberen te halen en een DVD maken met meer dan 200 foto’s en een stukje film. Deze DVD is te bestellen voor 15 euro exclusief verzendkosten via info@sail4charity.nl . Op de website www.sail4charity.nl zal binnenkort een voorproefje van deze DVD te zien zijn.
Kom op zaterdag 6 juni 2009 weer naar de Oosterschelde voor de 3e Charity Cup !!

Foto: Frank Coppoolse

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: