Lender wint Twilight Race

Gedreven door een mensenleven vol zeilervaring en een paar Olympische medailles in de vorm van… euh, André Nelis (eigenlijk min of meer 3 generaties Nelis) wint de Lender zowel in Line honours als in handicap deze wederom prachtige Twilight Race. 24 boten verschenen hier in Wemeldinge aan de start en de Lender van Luc Meersman deed er 1uur 17minuten en 35seconden over, en de Spindrift van Steven Jacobs legde de afstand in 2uur 9minuten en 6seconden af. De zon scheen, er was voldoende wind, en genoeg concurentie. Awel, zo spenderen wij onze woensdag avond.

Over de lijn...?

XiffeXiffeHet was een spannende start waar er weer verschillende boten zich op het startschot aan de verkeerde kant van de lijn bevonden, maar bon laat ons zeggen dat die mensen geen klokje bij hadden... Marc Claessens had het op weergebied weer mooi voor elkaar want we zagen van heel de avond geen spatje regen en zon zorgde ervoor dat we het niet te koud hadden. Qua wind begonnen we met een 18knoopjes en eindigden we met een 8 knoopjes druk.

Geert Van Camp wint

In de kleinere klasse voert Geert Van Camp het klassement aan voor de broertjes Aertssen. Sam wordt weer 2de voor broer Marcel en Dirk Kloosterman eindigt op een 4de plek. Stam Edo met zijn Oranjebitter slaagt er jammer genoeg niet in om te finishen.

X-Yachts top 3

MagnifiqueMagnifiqueIn de grote klasse is de top 3 een X-Yacht onderonsje. Zoals al eerder vermeld wint de X-41 Lender voor de Xiffe (X-43) van Patrick Vanden Abeele die 2de wordt en Mario De Brie die 3de wordt met zijn Xen Weg (X-43). De 31.7 Magnifique van Johan-Dirk Van Der Endt gestuurd door Marc Flamand wordt knap 4de voor de Asterix (Contessa 35).

Abonnement op 6

De Achiroe van wedstrijdleider Marc Claessens schijnt volgens dochter Katrien een abonnement te hebben op die 6de plek, maar is toch mooi voor de Wemeldinges van Rinus De Jonge. De X-79 Kehaar van Leonard Pekaar wordt 8ste voor Willem Schopman met zijn Contessa 33 Intention. Op een 10de plek zien we dan Johan Eckhart staan met zijn Dehler Duetta 94 Wurrel en op een 11de plek staat Adriaan Vlamings met zijn Baltic 40 Fine.

Sharkos sluit de hekken

De Moving Free van Jan Heeren eindigt op een 12de plaats voor de Sail Force van Marco Van Dijke (die trouwens steeds met een onervaren bemanning vaart). De Zeewind van Han Tielkemeijer wordt 14de en de Guanabara van Dennis Van Der Endt eindigt op een 15de plaats. Dan hebben we nog de Ollewaai van Jan Buermans op 16, de Spindrift van Steven Jacobs op 17, de Deli van Anthon Knoops op 18 en de Sharkos van Dick Van Arckel sluit de hekken.

Waar heb ik die genuaval nu weer gelaten???Waar heb ik die genuaval nu weer gelaten???Volgende week zijn we er in ieder geval weer bij. Het is misschien een goed idee voor iedereen die mee doet aan de Schelderegatta (3 dagen later) de Twilight mee te doen als training? Misschien kunnen we het record van 25 boten dan overtreffen?

Foto's Achiroe en voor de volledige uitslag kan u terecht op www.wsvo.nl

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: