Nerone overall winnaar in Porto Cervo van de Audi Farr 40 Cup

NeroneNerone, het speeltje van Massimo Mezzaroma en bestuurd door Antonio Sodo Migliori met Vasco Vascotto die de lijnen uitzette, heeft zaterdag 14 juni in Porto Cervo, Italië, de Audi Farr 40 Cup op haar naam geschreven. Dit is de 2e manche van het Farr 40 European Circuit Med. De laatste racedag was ongewoon spannend, met een mistral wind die van 18 knopen toenam tot 33 knopen en de top 3 boten op 2 punten afstand van elkaar.

De eigenaar was nochtans niet eens aan boord, maar zijn mannen deden wat ze moesten. Ze zeilden gedurende de 4 races constant op hoog niveau, met een paaltje in de 2e. De laatste race konden ze zicht beperken tot het controleren van hun naaste tegenstrevers. Deze startte in 18 tot 22 knopen wind, waaiend uit een hoek van 270°. Mascalzone Latino nam de beste start in een 7,5 Nm lange windward-leeward baan en gaf de leiding niet meer uit handen. De Italianen zouden uiteindelijk op een 3e plaats overall stranden.

Farr 40 vloot aan de startFarr 40 vloot aan de startNerone kon bij de passage van de leeward gate nog een andere Italiaanse boot Joe Fly inhalen en eindigde de laatste race aldus op een 3e plaats. Dangerous but Fun (Mon) behield haar 2e plaats, terwijl de Aussies op Kokomo door een 6e plaats alle kansen op de overall eindoverwinning zagen ontsnappen. De laatste race eindigde dus in 30 tot 32 knopen mistral wind, en deed alle teams de handen uit de mouwen stropen. Gijpen in dergelijke omstandigheden met tegenstrevers heel dicht in de buurt is niet zonder gevaar. Maar er werden geen brokken gemaakt, en de verplichte 4e race, noodzakelijk om deze manche te laten meetellen voor het Europese Circuit, kon door alle teams uitgevaren worden.

De halve Farr 40 vloot blijft in Porto Cervo, waar de Sardinia Rolex Cup plaatsvindt van de 14e tot en met de 21e juni. Hierin varen 5 teams afkomstig uit Duitsland, Italië, Rusland, Spanje en Zuid-Europa, met elk een Farr 40, een Swan 45 en een Transpac 52 in hun team.

Overall eindklassering, top 3:

1)NERONE, Massimo Mezzaroma, ITA1972 3, 1, 5, 3, 12.00
2)KOKOMO, Lang Walker, AUS8883 1, 4, 2, 6, 13.00
3)MASCALZONE LATINO, Vincenzo Onorato, ITA1 5, 2, 6, 1, 14.00

www.yccs.it
Foto’s: Francesco Nonnnoi

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: