Italiaans Kampioenschap SB3, Punta Ala

  • Author: Yan T.
    Date: di, 17/06/2008 - 21:40

Vorige week vond het Italiaans Kampioenschap SB³ plaats voor de Toscaanse kust in Punta Ala. De wedstrijd werd georganiseerd door de prestigieuze Yacht Club Punta Ala, thuisbasis van het Luna Rossa America's Cup team. Ze maakten de wedstrijd extra aantrekkelijk door elk buitenlands team, dat tijdig inschreef, een gratis appartement voor 6 personen ter beschikking te stellen en elke avond voor een groot buffet à volonté te zorgen.

Lucca Bacci Italiaans kampioen

Tijdens de 4 dagen streden 14 teams uit Engeland, Frankrijk, België en gastland Italië om de titel. Na 9 windward leeward races in lichte omstandigheden werd de Italiaan Luca Bacci met zijn ALFA 147 team kampioen, tweede werd Vittorio Costa en derde de Engelsman Stewart Reed.

9de en 14de

De Belgische teams EASY RIDER (Alex Schoenmakers, Peter Lafere & Guido Van de Moortele) en CAFE' SPORT (Frank Scherrens, Martin Lossie NED en Noëlleanne O'Sullivan IRL) werden in een zeer homogeen veld verdienstelijk 9e en 14e.

Delta Week

De volgende afspraak is de Delta week in Zierikzee waar het vooral een Nederlands-Belgisch onderonsje zal worden. De Engelsen en Fransen hebben wel beloofd om naar het ONK te komen, dat meer dan waarschijnlijk begin oktober op het IJsselmeer in Hindeloopen zal plaats vinden.

Meer informatie vindt je op www.lasersb3.com en www.lasersb3.it .

Text: Alex Schoenmakers

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: