Team Coster wint zilver tijdens EK 470 in Riva del Garda, Italië

Team CosterTijdens het Europees Kampioenschap in de 470-klasse wisten Sven en Kalle Coster zondag 15 juni de medal race te winnen, waardoor ze alsnog als tweede in het algemeen klassement eindigden. Hiermee maakten ze de achterstand goed die ze eerder die week opliepen. Met minder dan twee maanden te gaan zeggen de broers klaar te zijn voor de Olympische Spelen in China. Op 18 juni geeft het Watersportverbond een laatste persconferentie voor het vertrek van de zeilers naar Qingdao. Ook de Costers zullen hierbij aanwezig zijn.

“Het was een enerverend weekje”, aldus Kalle Coster. “De weersomstandigheden waren totaal niet wat we hadden verwacht. Geen zon en geen stabiele wind, maar heel veel regen en wind uit alle hoeken.” De broers begonnen het evenement sterk met een eerste plek op dag een, maar wisten die vorm niet vol te houden. Na een teleurstellende tweede dag viel Team Coster terug naar een 33ste plek in het algemeen klassement.

Het zeilende duo wist zich echter te herpakken en zeilde zich terug naar de kop van de ranglijst. In de laatste race van de kwalificatieserie kwamen de Costers echter opnieuw in de problemen: “We lagen al niet goed in het veld en toen raakten we tot overmaat van ramp ook nog een onderboei. Dat is niet toegestaan. We moesten een strafrondje maken en eindigden ergens achterin het veld.”

De broers in actie in de 2008 Spring CupDe broers in actie in de 2008 Spring CupTeam Coster ging met een vijfde plek de allesbeslissende medal race in. De tien beste teams strijden dan voor dubbele punten om een podiumplek. “We wisten de medal race overtuigend te winnen”, aldus Kalle Coster, “en daardoor kwamen we derde in het algemeen klassement te staan. Er eindigde een Australier voor ons, dus voor het Europees Kampioenschap levert dat zilver op.”

Kalle Coster: “Natuurlijk is het enorm jammer dat we drie punten te kort kwamen voor de titel, maar we zijn zo diep gegaan aan het begin van de week en toch nog terug gekomen. Dat geeft een enorme boost richting de Spelen. Vier medailles tot nu toe dit jaar, en we willen er nog eentje bij!”

www.fragliavelariva.it

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: