Xen Weg en Smika winnen de Twilight Race

Hoe dat Marc Claessens dat flikt, mij een vraagteken? Maar het was wederom mooi weer, licht windje van een 15 knoopjes en 23 deelnemers die eens kwamen aftasten wie grote concurrenten met de Schelderegatta zullen zijn. De Xen Weg wint voor de eerste keer van de Xiffe in hun matchrace onderonsje en eigenaar Mario De Brie is er niet bij… Sam en vader Aertsen winnen weer(zonder spi deze keer) van de Celle in hun Folkboat. De Snelste boot deed er 1u 22min over en de traagste boot 2u en 6min.

De start veranderd

Omdat het niet altijd het zelfde moet zijn had het wedstrijd comité nu beslist om met een startschip en finishboot te werken.

Niet meer zoals vroeger start tussen havenhoofd en groene boei en finish tussen de 2 havenhoofden. Dit zorgde voor diegene die er tijdens de briefing niet bij waren voor enkele aanpassingen.

Te vroeg gestart, 10 min straftijd

Ok, we zijn over de lijn geweest, zei Marc Flamand, maar we zijn er terug over gevaren om op een legale manier te starten.

Buiten de Magnifique waren er nog 2 andere boten waaronder de Sanka die te vroeg gestart waren. Normaal gezien zegt de organisatie er niets van, maar deze keer hadden ze prijs (of juist niet?).

Rating over de 100

Vader en zoon (Luc en Sam) Aertssen varen een foutloos parcours en winnen deze editie van de Twilight Race.

De Tibo van Geert Van Camp wordt 2de en Dirk Kloosterman met zijn Vondeling eindigt op een 3de plek. Marcel Aertssen die ons wist te zeggen dat hij aan’t trainen was wordt 4de. Let op, op slechts 4 seconden van de Vondeling!

Rating onder de 100

Ik denk dat de Wemeldinges haar eerste plaats heeft weggegeven door even vast te lopen aan de voorlaatste boei. En ik denk dat de Magnifique haar eerste plaats heeft weggegeven door effe aan de verkeerde kant van de lijn te liggen, net zoals de Sanka by the way. Marc dacht nog, als ge 10 min van onze tijd aftrekt hebben we den boel hier gewonnen en hij heeft nog gelijk ook…

De Achiroe heeft dan weer haar eerste plaats weggegeven door een beetje een aanvaring te hebben gehad, mor soit,wat heeft de rest gedaan en wie heeft er gewonnen?

Jan Persoons ad interim schipper/stuurman op de Xen Weg maakt de beste start en zorgt er voor dat de Lender niet te veel uitloopt. Ze winnen deze Twilight.

De Wemeldinges van Rinus de Jonge wordt 2de op 20sec van de Xen Weg, en op nog eens 24 sec achter de Wemeldinges ligt de Kehaar van Leonard Pekaar. De Xiffe van Patrick Vanden Abeele wordt 4de voor de Lender van Luc Meersman.

Voor de overige uitslagen en eventuele foto’s kan u terecht op www.wsvo.nl

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: