Heemskerk/Tentij pieken tijdens Kustzeilevenement 2008 in Scheveningen

Top3 Formule 18Het jaarlijkse kustzeilevenement op 21 en 22 juni in Scheveningen was een weekend van uitersten. Met twee wedstrijden op zowel zaterdag als zondag gaat ook dit jaar het evenement de boeken in als zeer geslaagd. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij wisten op hun zwarte Hobie Tiger het hele weekend constante prestaties neer te zetten om zo de eerste plaats op te eisen. De tweede plaats ging naar Larsen/Dubbeldam gevolgd door Vink/van Helden.

Het Bulthaup topteam kijkt tevreden terug op het weekend. Door drie, van de in totaal vier gevaren, wedstrijden winnend af te sluiten waren Heemskerk/Tentij dit weekend oppermachtig ondanks de sterke competitie van een aantal Nacra zeilteams. Het Bulthaup jeugdteam van Veenman/de Munck deed ook goede zaken met een overall achtste plaats. Dit team, gecoacht door Heemskerk, laat ook na Texel de stijgende lijn qua prestaties zien.

Top 3 Formule 18:
1. Heemskerk/Tentij (Hobie Cat)
2. Larsen/Dubbeldam (Nacra Infusion)
3. Vink/van Helden (Nacra Infusion)

Hobie 16 (spi)

Top 3 Hobie 16 Spi klasseTop 3 Hobie 16 Spi klasseDe Hobie’s hebben, zeker door het turbulente weer van zondag, een heftig weekend achter de rug. Van Oort/Bootsma hebben laten zien dat ze met deze weersomstandigheden prima uit de voeten konden in de Hobie 16 met spi. Waar veel boten het met zo’n 22 knopen wind bij de laatste zondagwedstrijd voor gezien hielden, wisten zij in deze wedstrijd hun overall eerste plaats veilig te stellen. In de Hobie 16 klasse zorgden Eisenburg/Broens dat de eerste prijs in Scheveningen bleef tijdens hun thuiswedstrijd. Het W-pro damesteam Zonneveld/Sonneveld kon, ondanks aanzienlijke materiaalschade na een aanvaring op zondag, de twee prijs mee naar huis nemen.

Top 3 Hobie 16 met spi:
1. van Oort/Bootsma
2. Wijnand/Kanters
3. van Dooren/van Weelden

De volledige uitslag is te vinden op de website van de KZVS.

www.hobiecat.nl
Foto’s prijsuitreiking Kustzeilevenement ‘08

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: