Verslag van dag 1 en dag 2 van de Kieler Woche 2008 uit een 49er kuip

49er vlootHet is alweer een tijdje geleden dat jullie nog nieuws van ons hebben gekregen. De examens en andere evenementen hebben onze planning een beetje stil gelegd in de maand juni. Maar vanaf het einde van de examens zijn we er terug keihard in gevlogen en zijn we klaar voor een lange training- en wedstrijdperiode. Vrijdag 21 juni hebben we de 49er en de motorboot weer achter een proper opgekuiste mobil home gehangen en zijn we naar Kiel vetrokken samen met onze coach Lionel Blondiau.

De planning was dat we 4 dagen met Lio zouden trainen en dat Michel daarna zou coachen op de wedstrijd. We hebben 4 dagen heel goed kunnen samenwerken met Lio. Hij heeft zelf jaren 49er gevaren en zijn advies is echt goud waard. We hebben heel hard gewerkt op manoeuvers en boothandeling, en zijn dan ook pakken vooruitgegaan op dat vlak. Ook de omstandigheden waren ideaal voor een training aangezien we van alles hebben gehad: licht weer, medium wind en zelf snoeiharde wind tot 28 knopen. We hebben echt de indruk veel te hebben bijgeleerd.

Na deze intense training begonnen we aan de wedstrijd. De eerste dag stond er een goede 15- 16 knopen wind met kleine golven en vlagen tot 20 knopen. We zeilden goed en waren vrij snel. Helaas brak de katrol van de spival in de eerste reeks, waardoor de spi hijsen dubbel zo moeilijk en zwaar werd. We beten op onze tanden en probeerden er toch nog het beste van te maken. We vaarden vrij constant en zeilden een 17° een 18° en opnieuw een 17° plek op een groep van 29 boten. Op zich niet slecht maar er zat veel meer in zonder de problemen aan de spival.

DEN 2 hoort bij het ervaren Olympisch geweldDEN 2 hoort bij het ervaren Olympisch geweldMaar goed we merken op dat we veel progressie maken en dat is de bedoeling. Aan het einde van de dag staan we 34ste op 58 en is de goldfleet halen mogelijk als alles een beetje meezit op dag twee.
Helaas stonden de weergoden niet echt aan onze kant op dag twee. Het waaide opnieuw zeer hard: 18- 20 knopen constant en vlagen tot 26 knopen. Niet echt ideaal voor beginnende jonkies tussen al dat ervaren Olympisch geweld.

We begonnen er vol goede moed aan. In de eerste reeks lagen we heel lang rond de 14- 15 de plaats tot we kapseisden en even bleven door kapseisen. De tweede reeks was nog moeilijker door harde vlagen windgaten en winddraaiingen. We eindigden de reeks en waren tevreden van onze boothandeling, maar we hebben honger naar meer. In de derde reeks vaarden we ons goed vrij na de start en lagen we tussen de toppers en in het pak aan de bovenboei. Door een klein probleem bij het hijsen van de spi verloren we echter weer kostbare tijd en plaatsen.

In de laatste reeks zaten we er fysiek een beetje door, en begonnen er meerder zaken te breken op onze boot. Om onze pech volledig te maken kapseisden we nog eens net voor de finish en bleven we een paar keer doordraaien. Jammer jammer jammer… Door deze moeilijke dag in het harde weer missen we net de gold fleet, maar we beseffen meer dan ooit ervoor dat we het in ons hebben om dit ooit allemaal onder de knie te krijgen.

We blijven hard werken aan onze moeilijke puntjes en hopen stiekem op minder wind om eens te kunnen scoren!!!!

Top 3 (op 57 deelnemers):

1. ESP 7 – Martinez/Fernandez : 1 – 2 – 3 – 2 – 1 – 6 – 2 – 1 – 2 - (20) – 4 = 24p
2. DEN 15- Hansen/Hansen : 2 – 2 – 3 – 8 – 9 – 3 – 1 – (18) – 3 – 3 – 13 = 47p
3. UKR 3 – Luka/Leonchuk : 3 – 1 – 7 – 2 – 10 – 1 – 2 – 10 – 12 – 2 (15) = 50p
41.BEL 864 – Lefevbre/Janssens : 17 – 18 – 17 – 30 – 20 – 18 – 30 – 11 – 5 – (30) = 166p

Yannick Lefevbre en Matthieu Janssens (BEL 864)

zie ook www.kieler-woche.de

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: