Alfa Romeo en Southern Star eindwinnaars in de Boat International Superyacht Regatta

Alfa RomeoNa 3 race dagen is gisteren, donderdag 26 juni, in Porto Cervo, Italië, duidelijk geworden dat er geen maat stond op Alfa Romeo in de Performance klasse en op Southern Star in de Cruising klasse. Zij scoorden beiden in de 3 wedstrijden van de Boat International Superyacht Regatta gewoon elk 3 paaltjes en lieten op die manier de concurrentie kansloos achter zich, zowel in reëel gevaren tijd als in gecorrigeerde tijd. Alfa Romeo kaapte daarbij bijna alle prijzen weg die er te winnen vielen.

Op de laatste racedag stond er een noordwestelijk briesje van amper 6 knopen. Het race comité tekende een 17 Nm lang parcours uit langsheen de eilanden van het Maddalena archipel voor de Cruising klasse. De Performance klasse kreeg een 24 Nm lang traject voorgeschoteld, langsheen de Monaci eilanden ten zuiden van Porto Cervo. De matige wind zwakte nog verder af, waardoor er beslist werd in beide klassen de finish lijn 6 Nm dichter te leggen.

Elegante klassiekerElegante klassiekerAlfa Romeo stormde alweer langsheen het parcours had aan de finish maar liefst 27 minuten voorsprong op nummer 2, Y3K, die op haar beurt slechts 1 minuut en 22 seconden voor was op Magic Carpet2. In gecorrigeerde tijd zouden de nummers 2 en 3 nog van plaats omwisselen.
In de Cruising klasse stond er dan weer geen maat op Southern Star, gevolgd door Acaia Cube en Salperton. Ook op gecorrigeerde tijd bleven deze posities bewaard.

Neville Crichton’s 100 voet lange kantelkieler domineerde dus alle reeksen in de Performance klasse en hield de Y3K en de Magic Carpet2 achter zich, die mee het podium vormden. Naast het Rolex polsuurwerk, nog maar één zeker, mocht Crichton ook de Boat International Silver Jubilee Trophy in ontvangst nemen als de overall regatta winnaar. Daarenboven kreeg Alfa Romeo de IMA trofee voor het best scorende International Maxi Association Member én prijzen voor het beste line honours resultaat en als winnaar van de Audi Race Day op maandag.

Toch wel een leuke haven!Toch wel een leuke haven!De Nieuw Zeelandse multimiljonair was niet alleen blij met zijn goed gevulde trofeeën tas. Ook met zijn schip en haar bemanning was hij uiterst tevreden: “Sinds 2005 heeft Alfa Romeo schitterende resultaten neergezet. Dit hebben we te danken aan een zeer goed ontwerp, wat nog steeds heel snel blijkt te zijn. En natuurlijk aan haar competente bemanning. Het waren prachtige zeildagen en ik kijk al uit om terug te komen naar Porto Cervo in september voor de Maxi Yacht Rolex Cup, waar het zullen moeten opnemen tegen enkele nieuwe en zeer snelle boten.”

Claudio de Eccher van Southern Star mocht ook zijn Rolex ophalen, samen met de 9e Southern Wind Trophy. Het wedstrijd comité was ondanks het lichte weer, toch blij met de organisatie van de 3 races. Het prachtige decor zorgde voor de rest.

Overall resultaten:

Performance klasse
1) Alfa Romeo, Neville Crichton – 1.00 1.00 1.00 , 3.00
2) Y3K, Claus Peter Offen 2.00 2.00 3.00, 7.00
3) Magic Carpet 2, Lindsay Owen Jones 4.00 6.00 2.00, 11.00

Cruising klasse
1) Southern Star , Claudio de Eccher, 1.00 1.00 1.00, 3.00
2) Acaia Cube, Willy Persico, 2.00 3.00 2.00, 7.00
3) Salperton, Primero Maritime 4.00 4.00 3.00, 11.00
www.boatinternationalsuperyachtregatta.com

film dag 3: http://www.boatinternationalsuperyachtregatta.com/regatta08/day1/video3…

foto’s: Rick Tomlinson

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: