Met brons in Kiel verovert Casper Bouman ticket naar Olympische Spelen in China

Casper BoumanMet een derde plek tijdens de zeilweek in Olympische klassen in het Noord-Duitse Kiel heeft windsurfer Casper Bouman een volle Olympische nominatie verovert. Thierry Schmitter loopt in de 2.4mR-klasse net het goud mis. Bij de Laserzeilers wint Eduardo van Vianen de nationale selectie. Er is echter nog geen volle Olympische nominatie gevaren.
De beslissing valt tijdens het EK in Nieuwpoort in juli.

Windsurfer Casper Bouman heeft in Kiel een ijzersterk toernooi achter de rug met alleen maar top drie noteringen. Ook in de medal race, waarin de tien beste surfers in het veld tegen elkaar uitkomen, wist hij zijn vorm te behouden. Hij werd derde en verzekerde zich daarmee niet alleen van een bronzen medaille, maar ook van de felbegeerde nominatie voor de Olympische Spelen in China.

Zijn vriend en sparringpartner Dorian van Rijsselberge werd tweede in de medal race, maar hij valt met een vierde plek in het algemeen klassement net buiten de prijzen. Van Rijsselberge heeft ook een nominatie op zak, maar hij verloor de nationale selectie van Bouman, waardoor die nu naar de Olympische Spelen zal gaan.

Rijsselberge en Bouman trainen de komende tijd samen in Valencia met de Nieuw-Zeelandse coach Aaron McIntos om Bouman klaar te stomen voor de Olympische Spelen in China. Na de Spelen pakken de twee topsurfers de draad weer op.

Paralympisch zeiler Thierry Schmitter heeft in Kiel een zilveren medaille in de 2.4 mR klasse gewonnen. Met een vierde plek in de medal race kwam Schmitter net drie punten te kort op zijn Franse concurrent Damien Seguin, die het goud veroverde.

In de Laser-klasse is het Marc de Haas net niet gelukt om een halve nominatie te varen. Daarvoor was een top zes notering vereist. De Haas eindigde uiteindelijk op een gedeelde zevende plek op de ranglijst. Eduardo van Vianen wint de nationale selectie. Tijdens het EK dat van 12 tot en met 19 juli in het Belgische Nieuwpoort wordt gevaren is er een laatste kans voor de Laser (Radiaal) zeilers om een Olympische nominatie te veroveren. Voor een halve nominatie moet dan een plek bij de beste zes landen (top tien) worden gevaren. Een volle nominatie vereist een plek bij de beste drie landen (top 5).

Mochten meerdere zeilers zich nomineren, dan bepaalt het resultaat in de nationale selectie wie er naar China gaat.

www.kieler-woche.de

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: