6de Schelderegatta

"Den Harry” heeft er weer eens werk van gemaakt, 92 boten zijn er ingeschreven waaronder 72 Belgische zeemannen en eh… zeevrouwen, 10 Nederlanders, 1 Frankerijker en 1 Duitslander (hoewel ze hier op de redactie sterke vermoedens hebben dat deze 2 enkelingen de gecamoufleerde Belgen Raymond Vercammen en Johan Huygen zijn, mor soit). Er wordt gevaren in 4 verschillende klasses zijnde A1, A2, B en C klasse, afhankelijk van je CR meetbrief.

Programma vrijdag

De avond voor de wedstrijd wordt er een gratis drankje aangeboden door WSV Oosterschelde in etablissement “Den Optimist” in Wemeldinge. Deze vochtregulerende aanbieding zal doorgaan tussen 20 en 21u op het sluisplateau. Tevens zullen hier de wedstrijdbepalingen en gratis T-shirts worden uitgedeeld. Er is in Wemeldinge gratis overnachting voorzien voor de deelnemers op de nacht van 20-21juni en te Antwerpen In de nacht van 21-22juni. Elke deelnemende boot wordt een gratis fles wijn aangeboden door likeurhandel de Poldernaar.

Programma zaterdag

Om 09u wordt gezamenlijk in konvooi naar Hansweert gevaren waar de postbrug om 09:30u zal draaien. De eerste start zal gegeven worden om 12:30u voor Kruiningen voor boei ZG2. Laag water Hansweert is om 11:35u en hoog water Antwerpen om 18:45u. De dockdeuren van jachthaven linkeroever zullen ongeveer rond 18u open gaan en sluiten rond 19:30u.

De prijsuitreikingDe prijsuitreikingNa afloop vande wedstrijd zullen er in de feestloods doorlopend snacks en drank worden geserveerd, en om 20u is er een maaltijd voorzien in de meewerkende Clubs voor de ingeschreven teams (je kan nog tot 18 juni inschrijven om mee te tafelen). Er zal een pendelbus rijden tussen de SRNA, VVW en de RYCB. De prijsuitreiking is voorzien voor 22:30u in de feestloods van de RYCB.

En wie doet er zoal mee…?

Als eerste op de lijst en toch niet te onderschatten zien we de “Achiroe” van meteomafia man Marc Claessens, die 9 op de 10 weer een mooie zonsondergang zal regelen. Verzekering gigant en mede sponsor van dit event Peter Huysman met zijn “Bounty”. De meisjes zeescouts (9de) onder leiding van Marco Cools met hun nieuwe Etap “Amoras”. De familie Bossyns (Luc en Bert) elks met hun “Felicity” (1 en 2). De man van Care Plus en Tilley Hats Christophe Declercq, net terug van Cowes met zijn Contessa 32 “Lecas”. Line honour favorieten Luc Meersman met zijn X41 “Lender” en Albert Maes met zijn X50 “Steppe”. Stef Basteny met zijn Reflex 28 “Pepper”. Manu de Smet (ex boatcaptain van de Volvo 60 Kinepolis)met zijn Melges 24 “Wolf”. Winnaar van vorig jaar Patrick vanden Abeele (Sailing & Consulting) met zijn nieuwe X43 “Xiffe”.

Met medewerking van…

Niet minder dan 6 jachtclubs zetten hun schouder onder deze 6de editie van de Schelderegatta, de Royal Yacht Club van België kreeg de medewerking van KLYC, SRNA, VVW Schelde, WSV Oosterschelde, WSV St Annaland, de Jachthaven van Antwerpen Linker oever en de Jachthaven Wemeldinge. Voor een meer gedetailleerde uiteenzetting kan u terecht op www.schelderegatta.be .

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: